• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas ūdeņi interesē pasaules profesionāļus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2005., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108388

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

18.05.2005., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas ūdeņi interesē pasaules profesionāļus

Septembra beigās Rīgā notiks starptautiska konference un izstāde par ūdensmalu teritoriju attīstību “WaterfrontExpo 2005”.

PLUDI.PNG (118948 bytes)
17,6 procentus Rīgas teritorijas aizņem ūdens
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tā iecerēta kā starptautisks profesionāļu forums, kurā piedalīsies arhitekti, ūdensmalu teritoriju attīstītāji, plānotāji, uzņēmēji, ostu pārstāvji, vides un tūrisma jomu speciālisti, nekustamā īpašuma kompānijas un investori no visas pasaules.
Konferences organizētājas Lielbritānijas pasākumu rīkotājsabiedrības “Media Generation Events Ltd.” direktors Marks Boumonts uzskata, ka, izvēloties Latvijas galvaspilsētu par konferences vietu, radīta lieliska iespēja runāt par Rīgu kā Baltijas reģiona biznesa un kultūras centru. Kopš Latvija un Baltijas valstis kļuvušas par vienotas Eiropas sastāvdaļu, daudzi profesionāļi izteikuši interesi uzzināt vairāk par ūdensmalu teritoriju attīstību Baltijā.
Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks uzskata, ka, rīkojot tāda mēroga starptautisku pasākumu, Latvijas galvaspilsētai būs vienreizēja iespēja parādīt sevi kā investīcijām, sadarbībai un attīstībai atvērtu Eiropas pilsētu, kas prot sabalansēt vēsturisko kultūras vērtību skaistumu ar dinamisku attīstību un ir ieinteresēta apgūt pasaules pieredzi ūdensmalu teritoriju izmantošanā, informē Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.
Rīgas domes priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka konferencē “profesionāļu diskusijas par ūdensmalu teritoriju izmantošanas pieredzi pasaulē būs rosinošas gan vietējiem arhitektiem, plānotājiem un uzņēmējiem, gan ārvalstu investoriem, kā veiksmīgi un tālredzīgi izmantot šo dabisko Rīgas pievienoto vērtību – ūdeni”.
Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja piešķīrusi 24 315 latu pasākuma telpu īrei Rīgas Kongresu namā, ekskursiju un suvenīru nodrošināšanai, pieņemšanai Melngalvju namā un dažādu informatīvo materiālu izgatavošanai. Tiek rēķināts, ka šogad konferences dalībnieku skaits varētu sasniegt 500–600, pārstāvot visu Eiropu, kā arī Ķīnu, Singapūru, Austrāliju, Portugāli, Indiju.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!