• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ierobežo lobiju iekļūšanu Eiropas Parlamenta ēkā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2005., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Muzeju nakts gaismas ceļos

Vēl šajā numurā

17.05.2005., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ierobežo lobiju iekļūšanu Eiropas Parlamenta ēkā

Drošības nolūkos ticis ierobežots to personu loks, kas drīkst ieiet Eiropas Parlamentā (EP). Tas izraisījis sašutumu Briseles lobiju aprindās, kuriem nu būs apgrūtināta piekļuve galvenajai lobēšanas vietai, ziņo Eiropas Savienības (ES) portāls “EUobserver”.
Jauno kārtību ieviesusi par drošību atbildīgā Eiropas Parlamenta amatpersona Fernando Suaress. Viņš šīs izmaiņas pamato ar pārāk lielo cilvēku skaitu, kas ik dienu uzturas Parlamenta ēkā. “Labāk, lai cilvēki stāv rindā nekā apdraud savu drošību,” norāda F.Suaress.
Līdz šim 15 tūkstošiem lobiju bija ilglaicīgas caurlaides, kas deva tiesības iekļūt Parlamenta ēkā, kad vien tie vēlējās. Pēc jaunās kārtības, tikai tās organizācijas, kurām ir mītne Briselē, Strasbūrā vai Luksemburgā, varēs saņemt ierobežotu skaitu caurlaižu.
Lobiju organizāciju pārstāvji pauž sašutumu, norādot, ka tagad to iekļūšana Parlamentā būs atkarīga no Parlamenta locekļu vai to asistentu palīdzības. F.Suaress savukārt bilst, ka Parlamenta sociālajiem partneriem – nevalstiskajām un labdarības organizācijām – tiks izstrādāti vienkāršāki noteikumi, lai nodrošinātu iekļūšanu EP.
Tikmēr kāds labdarības organizācijas pārstāvis jau informējis par saņemto caurlaides atteikumu. Atteikuma pamatojums – organizācijai nav mītnes Strasbūrā, Briselē vai Luksemburgā. Labdarības organizācija nevar atļauties uzturēt biroju kādā no trim pilsētām, tāpēc ir satraukta, ka apmeklēt Eiropas Parlamenta sēdes un ietekmēt Eiropas Savienības tiesību aktu saturu varēs tikai lielās, labi situētās lobiju organizācijas. “Jaunie noteikumi novedīs pie privāto lobiju monopola EP,” “EUobserver” teicis labdarības organizācijas pārstāvis.

Ieva Ušča

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!