• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieaudzis iztikas minimums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2005., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 17.maijā

Vēl šajā numurā

17.05.2005., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieaudzis iztikas minimums

GROZS.PNG (151701 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Aprīlī iztikas minimums Latvijā pieauga par 1,04 latiem salīdzinājumā ar martu un sasniedza 103,39 latus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
Gada laikā – salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli – iztikas minimums Latvijā palielinājies par 5,20 latiem. Pagājušā gada aprīlī viena iedzīvotāja pilna iztikas minimuma preču un pakalpojumu groza vērtība vidēji mēnesī bija 98,19 lati, bet šogad martā – 102,35 lati.
No iztikas minimuma šogad aprīlī lielāko daļu jeb 41,88 latus veidoja izdevumi nepārtikas preču iegādei. Savukārt izdevumi pārtikas precēm salīdzinājumā ar martu auguši par 0,46 latiem un bija 31,92 lati, bet izdevumi pakalpojumiem – 25,61 lats.
Pilna iztikas minimuma patēriņa preču un pakalpojumu groza saturs apstiprināts ar Ministru padomes 1991.gada 8.aprīļa lēmumu. Iztikas minimuma patēriņa grozā nav iekļauti alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un luksuspreces.
Šā groza vērtību atbilstoši tajā iekļauto preču un pakalpojumu cenu izmaiņām ik mēnesi aprēķina Centrālā statistikas pārvalde. Iztikas minimumu aprēķina vidēji vienam Latvijas iedzīvotājam, nedalot iedzīvotājus pēc dzimuma, vecuma vai teritorijas.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!