• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Vācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2005., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Eiropas Padomes 3.galotņu sanāksmē

Vēl šajā numurā

17.05.2005., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Vācijā

11. un 12.maijā ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš atradās darba vizītē Vācijā. Vizītes ietvaros ministrs apmeklēja Brandenburgas un Hamburgas federālās zemes. Vācija ir viena no svarīgākajām Latvijas ārējās tirdzniecības partnerēm.
Trešdien, 11.maijā, K.Kariņš Hamburgas Rātsnamā uzrunāja semināra “Ekonomiskās sadarbības iespējas ar Latviju” dalībniekus. Savā uzrunā ministrs uzsvēra labvēlīgo investīciju vidi Latvijā, kā arī aicināja Vācijas uzņēmējus iepazīt Latvijā ražoto produkciju. Seminārā piedalījās arī Latvijas ekonomiskās pārstāvniecības Vācijā vadītāja G.Petra, Baltijas tūrisma informācijas centra Berlīnē vadītāja B.Šilde, Latvijas goda konsule Hamburgā S.Zommerkampa-Homanna, kā arī ap 70 Vācijas uzņēmēju un 15 Latvijas uzņēmēju. Šajā dienā ministrs tikās ar Hamburgas ekonomikas senatoru G.Uldallu Hamburgas ekonomikas pārvaldē, kur pārrunātas divpusējās sadarbības iespējas. Kā viens no turpmākās sadarbības aspektiem tika apspriesta sadarbība starp Rīgas un Hamburgas ostām.
Vizītes pirmajā dienā K.Kariņš tikās arī ar Oto fon Bismarka fonda pārstāvjiem svinīgajās vakariņās, kur informēja klātesošos par Latviju un sadarbības iespējām. Savas vizītes pirmajā dienā K.Kariņš atklāja ceļojošo izstādi par Latvijas okupāciju un tikās ar Hamburgas Tirdzniecības palātas vadītāju. Ministrs arī sniedza intervijas vairākiem Vācijas masu mediju pārstāvjiem – telekompānijai ARD, laikrakstam “Hamburger Abendblatt” – par Latvijas ekonomisko izaugsmi un integrācijas procesu Eiropas Savienībā.
Ceturtdien, 12.maijā, K.Kariņš seminārā “Latvijas un Brandenburgas uzņēmēju sadarbības iespējas” iepazīstināja tā dalībniekus ar Latvijas ekonomiskās izaugsmes tendencēm. Semināru rīkoja Brandenburgas Nākotnes aģentūra. Ekonomikas ministrs tikās arī ar Brandenburgas Nākotnes aģentūras vadītāju Dr.Stronku. Runājot par abu valstu ekonomiskās attīstības tendencēm, puses bija vienisprātis, ka gan Latvijā, gan Brandenburgā ir maz jauno uzņēmēju. K.Kariņš norādīja, ka, piedaloties kopīgos sadarbības projektos, Latvijas un Brandenburgas uzņēmumi var palielināt savu konkurētspēju, papildinot viens otru ar savu atšķirīgo pieredzi un specializāciju. Sadarbībā Latvijas un Brandenburgas uzņēmumi spēs realizēt lielāka mēroga projektus.
Vizītes otrajā dienā K.Kariņš tikās ar Brandenburgas ekonomikas ministru U.Junghānu. Ministri pārrunāja mazo un vidējo uzņēmumu divpusējās sadarbības iespējas eksportā un izglītībā.
Ekonomikas ministrs K.Kariņš apmeklēja arī Potsdamas Tehnoloģiju centru – Potsdam Golm. Inovāciju centrs apvieno sevī moderno zinātniskās pētniecības darbību, kas papildināta ar tehnoloģisko darbību. Šeit izveidotajā parkā ir apvienotas biotehnoloģijas un dabaszinātnes, gravitācijas fizikas pētniecības elementi. Tajā darbojas vairāk nekā 300 pētnieku un darbinieku, kā arī ap 200 uzaicinātu pētnieku un jauno zinātnieku. Tehnoloģiskā centra finansējumu veido Eiropas Savienības, Brandenburgas ekonomikas ministrijas un Potsdamas pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļi. Centra galvenās darbības jomas ir augu genomu izpēte un bioinformātika, astrofizika un gravitācijas pētniecība, koloidāla un polimēra izpēte, biohibrīda tehnoloģijas un Zemes zinātnes pētniecība. Šāda tehnoloģiju centra apmeklējums un pieredzes apmaiņa ir īpaši nozīmīga laikā, kad Latvijas tautsaimniecībai ir jāpārorientējas uz zināšanās un jaunajās tehnoloģijās balstītu ekonomiku.
Vizītē piedalījās arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, LIAA pārstāvniecības Vācijā vadītāja Ginta Petra, LR vēstniecības Vācijā padomniece Iveta Sers, Baltijas tūrisma biroja Berlīnē vadītāja Anda Šilde, kā arī 12 Latvijas uzņēmēji: no Ventspils brīvostas pārvaldes, “Lattelekom”, “DATI Exigen Group Company”, “Systems USA”, “Dambis”, “Peruza”, “Baltic Holding Company”, “Jelgavas gaļas kombināta”, “Cēsu gaļas kombināta”, “Kriss Latvia”, “Daiļrade RC” un “Grīva Salacgrīva”. Uzņēmēju delegācijā bija pārstāvji no rūpniecības, ostu, mašīnbūves un metālapstrādes, pārtikas rūpniecības, informāciju sistēmas un telekomunikāciju, kā arī citām nozarēm.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!