• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2005., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108074

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas nākotni 60 gadus pēc Otrā pasaules kara

Vēl šajā numurā

13.05.2005., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Saeimā

Ceturtdien, 12.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Gruzijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Nino Burdžanadzi, kas Latvijā uzturas oficiālā vizītē.
Gruzijas parlamenta vadītāja pauda gandarījumu par iespēju apmeklēt Latviju un tikties ar mūsu valsts amatpersonām. N.Burdžanadzei par Rīgu saglabājušās ļoti patīkamas atmiņas no iepriekšējās viesošanās Latvijā pirms divarpus gadiem. Pašlaik Gruzijā notiek aktīvs darbs valstisko struktūru nostiprināšanā un likumdošanas saskaņošanā ar Eiropas Savienības normām. “Viena no mūsu valsts darbības prioritātēm ir sadarbība ar Baltijas valstīm,” uzsvēra viešņa, norādot, ka tai ir vērtīga Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts reformu pieredze. Par veiksmīgo sadarbību šajā jomā liecina arī šodien plānotā abu valstu parlamentāriešu konference, kurā abas puses apmainīsies ar pieredzi ES integrācijas jautājumos. Puses bija vienisprātis, ka turpmāk jāpaplašina kontakti gan parlamentu komisiju, gan arī ekspertu līmenī.
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre uzsvēra, ka divpusējo attiecību jomā jāturpina līgumtiesiskās bāzes nostiprināšana, lai veicinātu politisko, ekonomisko, kā arī kultūras un izglītības sakaru tālāko attīstību.
N.Burdžanadze savukārt pastāstīja par jautājumiem, kas skar Krievijas militāro bāzu izvešanu no Gruzijas un iekšpolitisko situāciju Gruzijā. Notiek tuvināšanās NATO, un tās izvirzītie standarti paredz noteikta finansējuma piešķiršanu militārajiem izdevumiem. Jau tagad Gruzija šim mērķim atvēl 2% no iekšzemes kopprodukta. Lai gan īstenotās reformas iespaido cilvēku ikdienas dzīvi, sabiedrības atbalsts Gruzijas izvēlētajiem ārpolitiskajiem mērķiem un īstenotajai politikai joprojām ir augsts.
Arī Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Gruzijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kiršteins atzinīgi novērtēja Gruzijas aizsāktās reformas demokrātiskas, tiesiskas un attīstītas valsts nākotnei, kā arī apliecināja Latvijas gatavību dalīties ar Gruziju pieredzē, ko mūsu valsts ieguvusi, iestājoties Eiropas Savienībā (ES) un NATO, īpaši likumdošanas normu saskaņošanā ar ES acquis.
Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja N.Burdžanadze pastāstīja, ka galvenie Gruzijas ārpolitikas mērķi ir noslēgt asociācijas līgumu ar ES un pievienoties NATO, tāpēc vērtīgs un noderīgs būs jebkurš atbalsts un padoms. Viņa arī pateicās mūsu valsts parlamentāriešiem par līdzšinējo atbalstu. “Gruzija nākotnē vēlas sevi redzēt nevis kā ES kaimiņvalsti, bet kā pilnvērtīgu ES dalībvalsti,” uzsvēra N.Burdžanadze.
Tikšanās laikā apspriestas arī aktualitātes Gruzijas attiecībās ar Krieviju, tostarp Krievijas militāro bāzu izvešana no Gruzijas, kā arī situācija Dienvidosetijā un Abhāzijā. N.Burdžanadze uzsvēra situācijas Abhāzijā un Dienvidosetijā mierīga noregulējuma nozīmi, ņemot vērā Gruzijas intereses.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!