• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija vada daļu no NATO mācībām jūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2005., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieliek punktu trīs miljonu cigarešu kontrabandai

Vēl šajā numurā

11.05.2005., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija vada daļu no NATO mācībām jūrā

Vakar Baltijas jūrā sākušās starptautiskās NATO meklēšanas un glābšanas mācības “Bright Eye 2005 (Baltic)”. Mācībās gatavību ekstremālām situācijām uz jūras pārbaudīs arī vairāki Latvijas glābšanas dienesti.
“Bright Eye 2005 (Baltic)” Baltijas jūrā risināsies no 10. līdz 18. maijam.
Mācības ir sadalītas trijos atbildības rajonos – dienvidrietumu, ziemeļu un dienvidaustrumu. Baltijas jūras ziemeļu rajonā par mācību vadītāju nozīmēts Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta (JS KAD) priekšnieks jūras kapteinis Hermanis Černovs, informē JS KAD sabiedrisko attiecību virsniece Vita Ļebedeva.
Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra vadībā mācībās aktīvi iesaistīsies Latvijas valsts atbildīgie dienesti un organizācijas – Nacionālo bruņoto spēku struktūrvienības, Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Katastrofu medicīnas centrs, a/s “Rīgas jūras līnijas”, Valsts policija, Valsts robežsardze u.c.
Baltijas jūras Latvijas atbildības rajonā mācībās piedalīsies arī Igaunijas, Zviedrijas un Somijas meklēšanas un glābšanas operācijās uz jūras iesaistītie dienesti, informē V. Ļebedeva.
Mācību mērķis ir pārbaudīt nacionālo un starptautisko vienību gatavību avārijas situācijām jūrā, kā arī pilnveidot darba organizāciju, veicot meklēšanu un glābšanu jūrā.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!