• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES jauno pretsmēķēšanas kampaņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gaidāmo ES un Krievijas sammitu Maskavā

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES jauno pretsmēķēšanas kampaņu

Jauniešiem, nesmēķētājiem un tiem, kas grib atmest smēķēšanu, uzsākot dzīvi bez tabakas, palīdzību piedāvā jaunā Eiropas Savienības (ES) pretsmēķēšanas kampaņa. Kampaņu Briselē, Šūmana laukumā, pie Eiropas Komisijas centrālās ēkas Berlaymont 1.martā atklāja ES veselības un patērētāju aizsardzības komisārs Markoss Kiprijanu, atsedzot pārvietojamo vizuālo objektu – izstādi ar kampaņas saukli “Help: par dzīvi bez tabakas”, kas apceļos visas 25 Eiropas Savienības valstu galvaspilsētas. Jauno kampaņu Eiropas Komisijas uzdevumā izstrādāja veselības ekspertu un sabiedrisko attiecību profesionāļu konsorcijs. Pēc izstādes ceļojuma vasarā paredzēta TV un kino reklāmas kampaņa. Komisārs M.Kiprijanu: «Smēķēšanas izraisītās slimības un nāve ES valstīm izmaksā 100 miljardus eiru gadā. Profilakses un informācijas kampaņas, kā, piemēram, “HELP”, ir ieguldījums mūsu iedzīvotāju veselīgākā un pārticīgākā nākotnē. Kampaņa jauniešu vidū popularizēs no tabakas brīvu dzīvesveidu, kā arī uzsvērs pasīvās smēķēšanas draudus un atbalstīs smēķēšanas ierobežojumus sabiedriskās vietās.” Laikā no 2005. līdz 2008.gadam Eiropas Komisija kampaņai paredzējusi 72 miljonus eiru. Galvenās mērķgrupas būs jaunieši (15 līdz 18 gadus veci) un jauni pieaugušie (18 līdz 30 gadus veci).
Veselības un patērētāju aizsardzības komisārs Markoss Kiprijanu stāsta: «Astoņi no katriem desmit smēķētājiem ir sākuši smēķēt pusaudžu vecumā. Kļuvusi par paradumu, šī nodarbe daudziem izraisa priekšlaicīgu nāvi. Katru gadu 650 000 ES iedzīvotāju mirst no slimībām, kas saistītas ar tabaku. Esmu nolēmis darīt visu, kas ir manos spēkos, lai atturētu jauniešus no smēķēšanas sākšanas un palīdzētu gados jauniem smēķētājiem atmest šo paradumu, pirms tas neatgriezeniski nav sabojājis veselību. Es ceru ieraudzīt krasu pavērsienu sabiedrībā, kad nesmēķēšana kļūs par normu, bet no cigaretes atkarīgie pārvērtīsies par izzūdošu minoritāti. Ja visas ES valstis sekotu Īrijas, Itālijas un Maltas piemēram un aizliegtu smēķēšanu sabiedriskās vietās, jau būtu sperts nozīmīgs solis šā mērķa sasniegšanā.»
HELP ir jau otra Eiropas Komisijas izvērstā ES līmeņa pretsmēķēšanas kampaņa. HELP izstrādājis veselības ekspertu un plašsaziņas uzņēmumu konsorcijs. Kampaņā iesaistītie plašsaziņas uzņēmumi sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām un sabiedrības veselības iestādēm, kas apvienojušās Eiropas Smēķēšanas profilakses apvienībā (ENSP). To stratēģiju izstrādāt palīdzēja ekspertu konsultatīvā padome, kuru vada Stērlingas universitātes Tabakas kontroles zinātniskās izpētes centra profesors Žerārs Hastings. Līgums par jaunu ES kampaņu ar konsorciju tika parakstīts pēc uzvaras atklātā konkursā, ko Eiropas Komisija organizēja 2004.gadā.

Sabiedrisko attiecību aģentūra “PR Studio”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!