• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs - tiekoties ar Ungārijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2000., Nr. 323/324 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrs - tiekoties ar kokmateriālu eksportētājiem

Vēl šajā numurā

15.09.2000., Nr. 323/324

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— tiekoties ar Ungārijas ārlietu ministru

13. septembrī Ņujorkā notika Latvijas Republikas ārlietu ministra Induļa Bērziņa tikšanās ar Ungārijas ārlietu ministru Janošu Martoņi ( Janos Martonyi) , kuras gaitā pārrunāti NATO un Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās jautājumi, kā arī valstu divpusējā sadarbība.

I.Bērziņš izteica pārliecību, ka Latvija iestāsies Eiropas Savienībā jau paplašināšanas pirmajā kārtā kopā ar Ungāriju. Ungārijas ārlietu ministrs piekrita, ka no Helsinkos uzaicinātajām kandidātvalstīm Latvijai ir labākās izredzes iekļūt ES jau pirmajā paplašināšanās kārtā.

Ungārijas ārlietu ministrs pauda stingru atbalstu NATO paplašināšanai un visu triju Baltijas valstu vienlaicīgai uzņemšanai aliansē, "cik drīz vien iespējams".

Ministri vienojās par vairāku divpusējo Latvijas un Ungārijas līgumu sagatavošanas pabeigšanu, kuri varētu tikt parakstīti gaidāmo vizīšu laikā. Ir plānots, ka Ungārijas premjers 2001. gadā varētu ierasties vizītē Rīgā. Ungārijas ārlietu ministrs atkārtoja ielūgumu Latvijas Valsts prezidentei Vairai Vīķei- Freibergai un Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem nākamajā gadā apmeklēt Budapeštu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!