• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finansu ministrs - tiekoties ar kokmateriālu eksportētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2000., Nr. 323/324 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts robežas objektu izbūvi

Vēl šajā numurā

15.09.2000., Nr. 323/324

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrs:

— tiekoties ar kokmateriālu eksportētājiem

Finansu ministrs Gundars Bērziņš, Finansu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji vakar, 14.septembrī, tikās ar Latvijas Kokmateriālu eksportētāju asociācijas vadību, lai apspriestu iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošanas jautājumus kokmateriālu pārdošanā.

Ministrs uzklausīja kokmateriālu eksportētāju viedokli, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta skaidrojumu par pašreizējo kārtību iedzīvotāju ienākuma nodokļa iekasēšanā.

G.Bērziņš paziņoja, ka uzņēmēju argumenti pret 25% iekasēšanu no fiziskām personām kokmateriālu iepirkšanas vietā ir pamatoti, tādēļ Finansu ministrija sagatavos un iesniegs izskatīšanai Saeimā grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, paredzot, ka tiktu noteikta speciāla kārtība iedzīvotāju ienākuma nodokļa iekasēšanai no ienākumiem par kokmateriālu pārdošanu. Ministrs arī uzsvēra, ka šajā jomā ir jādomā par attaisnoto izdevumu aprēķināšanu, jo ne visi ieņēmumi no kokmateriālu pārdošanas uzskatāmi par apliekamo summu, daļa no tiem ir ražošanas izdevumi (maksa par degvielu, transportu u.c.).

Finansu ministrs arī piebilda, ka Valsts ieņēmumu dienests tuvākajā laikā pievērsīs lielāku uzmanību kokmateriālu izstrādes un pārdošanas firmām un to nomaksātajiem nodokļiem, lai samazinātu nelegālo uzņēmējdarbības apjomu šajā sfērā.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!