• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ierosinājumu atcelt ASV vīzas nodevu Latvijas pilsoņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2005., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107063

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas konsultācijām saistībā ar robežlīgumu

Vēl šajā numurā

29.04.2005., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ierosinājumu atcelt ASV vīzas nodevu Latvijas pilsoņiem

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere ir vērsusies pie ASV prezidenta Džorža Buša ar vēstuli, kurā ierosina atcelt ASV vīzas nodevu Latvijas pilsoņiem.
Latvijas un ASV savstarpējā vīzu politikā pašlaik netiek ievērots reciprocitātes princips, kas paredz līdzvērtīgu attieksmi pret abu valstu iedzīvotājiem. ASV pilsoņi, viesojoties Latvijā, bauda bezvīzu režīmu, turpretī Latvijas pilsoņiem, lai iegūtu tiesības ieceļot ASV, par dokumentu izskatīšanu jāmaksā nodeva 100 ASV dolāru.
I.Vaidere: “Latvijas un ASV attiecības ir balstītas uz savstarpējo sapratni, kopējām vērtībām, un tās pastāvīgi attīstās. Vīzas nodevas atcelšana veicinātu tālāku labvēlīgo attiecību veidošanos starp Latviju un ASV, īpaši kultūrā, izglītībā un uzņēmējdarbībā. Tas sekmēs reciprocitātes principa ievērošanu Latvijas un ASV vīzu politikā, kā arī pietuvinās attiecību intensitāti izglītībā, kultūrā un uzņēmējdarbībā politisko attiecību līmenim.”

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!