• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzturēšanās atļaujām Šveicē jauno dalībvalstu pilsoņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2005., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107060

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienkāršāku savstarpības mehānismu vīzu piešķiršanā

Vēl šajā numurā

29.04.2005., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzturēšanās atļaujām Šveicē jauno dalībvalstu pilsoņiem

Procedūra: piekrišana
Debates: 2005.gada 28.aprīlī
Balsojums: 2005.gada 28.aprīlī

Eiropas Parlaments 28.aprīlī atbalstīja protokolu, kurš ļaus attiecināt uz jaunajām dalībvalstīm divpusējo nolīgumu starp ES un Šveici un kura pamatā ir uzturēšanās atļauju kvotas, kas ir spēkā attiecībā uz piecpadsmit ES dalībvalstīm.
Nolīgums ar Šveici par personu brīvu pārvietošanos ir vienīgais no ES Padomes nolīgumiem ar šo valsti, kas vēl neattiecas uz jaunajām desmit dalībvalstīm, kas ES pievienojās 2004.gada 1.maijā. Protokols ļaus Šveicei saglabāt pašreizējos kvantitatīvos ierobežojumus attiecībā uz strādniekiem un pašnodarbinātām personām no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Ungārijas gadījumos, kad tās vēlēsies uzturēties Šveicē 4–12 mēnešu ilgā laikposmā vai ilgāk nekā gadu (abos gadījumos atšķirīgas kvotas). Sākotnēji šie kvantitatīvie ierobežojumi būs spēkā trīs gadus, un šo termiņu varēs pagarināt par diviem gadiem.
Izņēmuma gadījumā, piemēram, ja Šveices darba tirgus būs apdraudēts, ierobežojumi attiecībā uz uzturēšanās atļauju skaitu var palikt spēkā līdz 2011. gadam. Visā šajā laikposmā no 2005.gada līdz 2011.gadam kvotas palielināsies (ilgtermiņa atļauju kvota palielināsies no 900 līdz 3000, īstermiņa – no 9000 līdz 29 000).
Lai Padome dalībvalstu vārdā varētu parakstīt šāda veida nolīgumus, tai jāsaņem Parlamenta piekrišana.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!