• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ierosina piemaksas pie bērna dzimšanas pabalsta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2005., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106959

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pamatizglītības reforma diskusiju krustugunīs

Vēl šajā numurā

28.04.2005., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ierosina piemaksas pie bērna dzimšanas pabalsta

BEBIS.PNG (104399 bytes)

No nākamā gada papildus bērna piedzimšanas pabalstam, kas pašlaik ir 296 lati, vecāki saņems arī īpašas piemaksas, kuru apmērs būs atkarīgs no bērnu skaita ģimenē.

To paredz Labklājības ministrijas (LM) izstrādātais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts. Šos grozījumus MK noteikumos “Kārtība, kādā piešķir un izmaksā bērna piedzimšanas pabalstu” šodien, 28.aprīlī, skatīs Valsts sekretāru sanāksmē.
LM sagatavotie grozījumi paredz, ka par pirmo bērna piedzimšanu piemaksa būs 100 lati, par otro – 296 lati, bet par trešo un katra nākamā bērna piedzimšanu ģimenē – 592 lati. Piemēram, ja ģimenē piedzimst trešais bērniņš, tad vecāki saņem bērna piedzimšanas pabalstu, kas šobrīd ir 296 lati, un arī piemaksu 592 latu vērtībā, tātad kopā 888 latus. Valdības mērķis ir nodrošināt labāku dzīves līmeni ģimenēm ar jaundzimušajiem, kā arī veicināt bērnu dzimstību un demogrāfiskās situācijas ilgtermiņa uzlabošanos valstī.
Labklājības ministre Dagnija Staķe uzskata, ka šī papildpiemaksa vēl labāk nodrošinās jaundzimušo un viņu ģimenes finansiālo stāvokli, bet vienlaikus norāda, ka ir jāpaaugstina arī ģimenes valsts pabalsts, tādējādi gādājot ne tikai par nesen dzimušajiem, bet arī par tiem, kuri sāk savas bērnudārza vai skolas gaitas.
Lai īstenotu šo ieceri, nākamgad no valsts budžeta vajadzīgi papildu 5 795 328 lati.

“LV” informācija

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!