• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pamatizglītības reforma diskusiju krustugunīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2005., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 28. aprīlī

Vēl šajā numurā

28.04.2005., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pamatizglītības reforma diskusiju krustugunīs

B5_2.PNG (113440 bytes)
UNESCO LNK ģenerālsekretārs Rolands Ozols un izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Lai sabiedrībā veicinātu izpratni par pamatizglītības reformas būtību un skolu gatavību to pilnvērtīgi īstenot, vakar Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notika diskusija “Vai skola māca dzīvot labāk?”. Diskusijas dalībnieki mēģināja akcentēt iespējamos ieguvumus un apzināt varbūtējos šķēršļus.
UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) un IZM šo diskusiju rīkoja starptautiskās nedēļas “Izglītība visiem” ietvaros, kuras gaitā līdz 30.aprīlim notiek dažādi pasākumi. Šādi iecerēts aktualizēt dialogu un sadarbību, lai nodrošinātu kvalitatīvas izglītības pieejamību visiem iedzīvotājiem
Diskusiju ar uzrunu par prasmēm kā pamatizglītības kodolu atklāja izglītības un zinātnes ministre prof. Ina Druviete. Viņa uzsvēra skolas nozīmi bērna dzīvē, izsakot pārliecību, ka “skolai ir jāmāca dzīvot labāk”. Savukārt UNESCO LNK ģenerālsekretārs Rolands Ozols savā uzrunā pauda, ka “pati skola ir dzīve, nevis kaut kas, kur mēs gatavojamies dzīvot pēc tam”.
Latvijas skolu pārstāvji pauda atbalstu pamatizglītības satura reformai un izteica pārliecību, ka tās rezultātiem jābūt labiem. Viņi neslēpa bažas par to, vai skolas, īpaši skolotāji, ir gatavi šīm pārmaiņām. Tika norādīts uz problēmu, ka 20.gadsimta skolotājiem savi skolēni jāgatavo 21.gadsimta dzīvei. Tas nozīmē, ka arī pašiem skolotājiem nepārtraukti jāapgūst ļoti daudz jauna. Arī Latvijas Vecāku apvienības priekšsēdētājs Kārlis Boldiševics norādīja uz šo problēmu un aicināja vecākus, kuru paaudze nemitīgi mainās, apzināties, ka skolotāji, kuri bieži vien vecākiem un viņu bērniem ir vieni un tie paši, nespēj tik strauji mainīties.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!