• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem EP rezolūcijas projektā par ES un Krievijas attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2005., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 26.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

27.04.2005., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem EP rezolūcijas projektā par ES un Krievijas attiecībām

Otrdien, 26.aprīlī, Eiropas Parlamenta (EP) Ārlietu komiteja akceptēja deputātes Ineses Vaideres iesniegtos grozījumus EP rezolūcijas projektam par ES attiecībām ar Krieviju. Grozījumu iesniegšanu ar saviem parakstiem bija atbalstījuši arī EP deputāti Tomass Hendriks Ilvess un Ari Vatanens.
Pieņemtajos rezolūcijas projekta grozījumos, atsaucoties uz padomju okupācijas izraisītajām ciešanām un upuriem, īpaši pieminētas Baltijas valstis, kuru valstiskums tika iznīcināts, un Krievija aicināta pilnībā atzīt šos faktus, lai tas kalpotu kā pamats izlīgumam starp Krieviju un ES dalībvalstīm.
Inese Vaidere: “Es ceru, ka Eiropas Parlamenta aicinājums Krievijai nepaliks bez uzmanības. Mums ir pienākums prasīt Krievijai atzīt un nosodīt okupācijas režīma pastrādātos noziegumus. Šāds solis stiprinās arī pašas Krievijas demokrātiju.”
Papildus EP Ārlietu komiteja akceptēja Ineses Vaideres priekšlikumu kompromisa grozījumā, aicinot ES dalībvalstis izmantot divpusējos kontaktus ar Krieviju, lai atbalstītu kopējo ES politiku. Tika akceptēti arī vairāki grozījumi, kurus I.Vaidere iesniedza sadarbībā ar citiem EP deputātiem un kuros tiek pausta nožēla par Krievijas attālināšanos no demokrātijas, tirgus ekonomikas un cilvēktiesību ievērošanas principiem, kā arī par plašsaziņas līdzekļu brīvības ierobežojumiem.
Eiropas Parlamenta rezolūciju par ES un Krievijas attiecībām galīgajā lasījumā paredzēts pieņemt jūnija plenārsēdē Strasbūrā.

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!