• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cīņu pret HIV / AIDS izplatību valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2005., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties pāvesta Benedikta XVI inaugurācijā

Vēl šajā numurā

26.04.2005., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cīņu pret HIV / AIDS izplatību valstī

Pirmdien, 25.aprīlī, notika Saeimas komisiju un nevalstisko organizāciju tikšanās “HIV/AIDS joma Latvijā: atbildība, iespējas, risinājumi”, kas tika organizēta pēc Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres iniciatīvas.
Sarunā piedalījās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti, kā arī pārstāvji no nevalstiskajām organizācijām “Dia+logs”, atbalsta grupas inficētajiem ar HIV/AIDS u.c.
Tikšanās gaitā notika domu apmaiņa par aktuāliem ar HIV/AIDS izplatību saistītiem jautājumiem. Nevalstisko organizāciju pārstāvji informēja par situāciju mūsu valstī, norādot, ka pieaug jaunatklāto HIV inficēšanās gadījumu skaits un aktuālas kļūst jaunas inficēšanās tendences. Latvijā strauji pieaug inficēšanās ar HIV, kuras cēlonis ir aktīva vīrusa izplatība no HIV inficētajiem vai neizzinātā veidā; situāciju neuzlabo arī izmaiņas veselības aprūpes sistēmā, kas izpaužas cenu pieaugumā un speciālistu noslogotībā. Tā, piemēram, četras reizes paaugstinājusies maksa par analīzēm, lai noteiktu HIV klātbūtni asinīs, joprojām kavējas konkursa izsludināšana par medikamentu piegādi HIV inficētajiem, problēmas skar arī inficēto un AIDS slimnieku psihosociālo aprūpi.
Nevalstisko organizāciju pārstāvji norādīja, ka aktuālo jautājumu risinājums būtu valdības finansiāls atbalsts, kā arī valsts, pašvaldību un nevalstisko organizāciju sadarbība. Tikšanās dalībnieki arī bija vienisprātis, ka valstij jārealizē vienota un kompleksa pieeja šai problēmai, lai tās risināšana netiktu saskaldīta ministriju un to resoru starpā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!