• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko diplomātisko ieinteresētību Baltkrievijas politieslodzītā Mihaila Mariniča liktenī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2005., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra piedalīšanos Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē

Vēl šajā numurā

26.04.2005., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko diplomātisko ieinteresētību Baltkrievijas politieslodzītā Mihaila Mariniča liktenī

Pirmdien, 25.aprīlī, Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Baltkrievijas Republikā Maira Mora un Lietuvas Republikas ārkartējais un pilnvarotais vēstnieks Baltkrievijas Republikā Jons Paslausks apmeklēja Baltkrievijas politieslodzīto Mihailu Mariniču, kurš šobrīd atrodas cietuma slimnīcā Minskā. Kopš M.Mariničs atrodas apcietinājumā, šī ir otrā reize, kad viņu apmeklē ES valstu vēstnieki.
Tikšanās laikā Latvijas un Lietuvas vēstnieki pārliecinājās, ka Mihails Mariničs ir apmierināts ar viņam sniegto medicīnisko palīdzību un apkopi, ir pietiekami labā fiziskā formā un gatavojas pārsūdzēt savu lietu Augstākajā tiesā.
Latvijas vēstniece Maira Mora pastāstīja Mihailam Mariničam, ka Latvijā vērīgi seko līdzi viņa veselības stāvoklim un sniegtajai medicīniskajai palīdzībai, kā arī atceras viņa nopelnus draudzīgu attiecību veidošanā starp Latviju un Baltkrieviju, atklāta abu valstu un tautu dialoga veidošanā. Latvijas un Lietuvas vēstnieki apsveica Mihailu Mariniču ar gada cilvēka titulu, ko viņam piešķīrusi Dānijas Eiropas kustība, un pastāstīja, ka aprīļa beigās viņa lieta būs arī Eiropas Padomes darba kārtībā. Vēstniece Maira Mora nodeva Mihailam Mariničam vissirsnīgākos sveicienus no Latvijas diplomātiem, ar kuriem viņš savā laikā ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka amatā strādāja Latvijā.
Mihails Mariničs izteica pateicību Latvijas Valsts prezidentei Vaira Vīķei-Freibergai par pagājušā gada nogalē rakstīto vēstuli ar solidaritātes vārdiem Mihailam Mariničam un viņa ģimenei, kā arī lūdza nodot sveicienus visiem cilvēkiem Latvijā, kas juta viņam līdzi un atbalstīja viņu.
Vēstnieki izteica pateicību Baltkrievijas Ārlietu ministrijai un Ieslodzījuma vietu pārvaldei par iespēju apmeklēt bijušo diplomātu ieslodzījuma vietā, vienlaikus uzsverot, ka ne tikai Latvija un Lietuva, bet arī visas pārējas ES valstu vēstniecības Minskā seko līdzi M.Mariniča ieslodzījuma apstākļiem.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!