• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ierobežojumu procedūras uzsākšanu pret a/s "VEF Banka" un a/s "Multibanka". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106549

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iesniegumu pieņemšanu zemes platību maksājumiem

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ierobežojumu procedūras uzsākšanu pret a/s “VEF Banka” un a/s “Multibanka”

Trešdien, 21.aprīlī, pēc ilgstošām savstarpējām konsultācijām starp Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu valdībām ASV Finanšu departaments nosaucis divas Latvijas komercbankas kā tādas, kuru darbība atbilst pazīmēm, kas ļauj pret tām uzsākt ierobežojumu procedūru, kas ir noteikta ASV patriotisma akta 311.pantā. Šīs bankas ir a/s “VEF Banka”un a/s “Multibanka”. Minētie ierobežojumi būs saistīti galvenokārt ar šo banku korespondējošo kontu slēgšanu.
Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzsver, ka banku bizness ir ļoti nozīmīga Latvijas tautsaimniecības sastāvdaļa, taču šī biznesa nākotne lielā mērā ir saistīta ar to, cik adekvāti un ātri Latvijas banku industrija spēs piemēroties tām prasībām, kuras diktē mūsdienu globālā ekonomika un starptautiskā cīņa pret terorismu.
Tikai attīrot tirgu no darbībām, kas saistītas ar organizēto noziedzību un naudas atmazgāšanu, Latvija var turpināt attīstīties kā banku pakalpojumu lielvalsts.
Ministru prezidents uzsver, ka pašreizējai valdībai noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas apkarošanas jautājums ir viena no prioritātēm un šajā jautājumā notiek sistemātisks darbs ar mūsu partneriem, īpaši ASV, visos līmeņos.
Valdība no savas puses ir spērusi būtiskus soļus, pieņemot lēmumus par izmaiņām likumdošanā, kas nosaka papildu ierobežojumus un atbildību privātpersonām un finanšu institūcijām darījumos ar neskaidras izcelsmes finanšu līdzekļiem.
Ministru prezidents atzīmē, ka tiks turpināts darbs pie likumdošanas izmaiņām, kas ierobežos noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju, vienlaikus norādot uz nepieciešamību Latvijas finanšu institūcijām pašām pievērst pastiprinātu uzmanību darījumiem, kuri tiek veikti caur tām. Latvijas bankām vislabāk ir zināma to veikto darījumu būtība, un tieši bankām ir jābūt ieinteresētām, lai turpmāk pret tām netiktu vērsti līdzīgi lēmumi.

Ministru prezidenta birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!