• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2005., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106382

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zem politisko lielvaru riteņiem

Vēl šajā numurā

21.04.2005., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievu “Ria Novosti” vēsta, ka, neraugoties uz viedokļu atšķirībām noteiktos jautājumos, Amerikas Savienoto Valstu un Krievijas attiecības raksturo pozitīva dinamika. Tā uzskata Krievijas Ārlietu ministrijā.

Norvēģu “Aftenposten” raksta, ka tiek apturēta Katiņas slepkavību izmeklēšana. Neņemot vērā poļu skaļi izteiktos protestus un pieprasījumus noskaidrot patiesību, Krievija ir pārtraukusi izmeklēt apstākļus ap 1940. gada notikumiem, kad tika nogalināti tūkstošiem poļu virsnieku.
Šis pats laikraksts arī vēsta, ka Norvēģijas Liberālās partijas kongresā notikušais balsojums par iestāšanos Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par vēsturisku notikumu. Saskaņā ar pētījumiem, vairums vēlētāju, kuri domā balsot par Liberālo partiju, atbalsta iestāšanos Eiropas Savienībā.

Intervijā vācu “Der Spiegel” ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana kabineta vadītājs Marks Maloks Brauns izsakās par ANO un Amerikas Savienoto Valstu attiecībām, kā arī par ASV jauno vēstnieku ANO Džonu Boltonu. Runājot par ANO reformām, Brauns paredz, ka reformētā Drošības padome vairāk atspoguļos ekonomisko nekā militāro spēku. Bez tam viņš brīdina, ka iesniegtais reformu projekts jaunajām padomes dalībniecēm negarantēs veto tiesības. Veto tiesības vēloties tikai pašas kandidātes – Vācija, Brazīlija, Indija un Japāna. Pārējā pasaule te saskatot bīstamu instrumentu, ar kuru tām uzspiest svešu gribu. Uz jautājumu, kādam vajadzētu būt Kofi Annana pēctecim, Brauns atbild, ka ir pamatots iemesls runāt par kādas Āzijas valsts pārstāvi. Līdz šim ANO esot bijusi pārāk orientēta atlantiski un afrikāniski. Bez tam esot pienācis laiks ANO vadībā nostāties sievietei.

Poļu “Gazeta.pl” raksta, ka ANO reformu, kuru organizācijas pastāvēšanas 60.gadadienai par godu izstrādāja 16 eksperti no visas pasaules, Ķīnas premjers, būdams veto tiesību turētājs, pamanījies torpedēt, vēl iekams tā tika iekļauta rudens sesijas darba kārtībā. Žēl, jo ANO, kaut gan nespētu risināt pretrunas, varētu būt dārgs, tomēr derīgs forums problēmu noteikšanai un diskutēšanai.

Austrijas “Die Presse” raksta, ka Eiropas Savienības Parlaments grib nopietni pievērsties strīdīgajai pakalpojumu tirgus liberalizācijas direktīvai. Šajā jautājumā kompetentā Eiropas Savienības Parlamenta koordinatore Evelīna Gebharde vakar Briselē iepazīstināja ar ziņojumu, kurā pieprasa pilnīgu atteikšanos no direktīvas galvenā punkta – izcelsmes valsts principa. Tā vietā paredzēts izmantot uz mērķa valsti orientētu sistēmu. Pēc moto – nav svarīgi, kur tu esi, bet kurp tu dodies. Arodbiedrības vecajās Eiropas Savienības dalībvalstīs argumentē, ka lētais darbaspēks no Austrumeiropas pārpludinās darba tirgu. Sociālistiskās partijas deputāte Gebharde par pamatu diskusijām iesaka ņemt “harmonizāciju, savstarpēju cieņu un mērķa valsts principu”.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!