• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikumiem uz prēmijām bibliotēku, muzeju un tautas mākslas nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2005., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģionu integrāciju un nevienlīdzības izlīdzināšanu valstī

Vēl šajā numurā

14.04.2005., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikumiem uz prēmijām bibliotēku, muzeju un tautas mākslas nozarē

Kultūras ministrijas izsludinātajam konkursam par pieteikšanos uz trim dažādiem prēmiju konkursiem – par izciliem sasniegumiem bibliotēku, muzeju un tautas mākslas nozarēs, kas būtiski ietekmējuši kādas darbības virziena vai visas nozares attīstību un prestižu sabiedrībā, 2004.gadā kopumā saņemti 69 pieteikumi. No tiem 31 saņemts tautas mākslas nozarē, 20 – bibliotēku un 18 – muzeju nozarē.
Katras nozares kopējais prēmiju fonds ir 2000 latu (pēc nodokļu nomaksas).
Tautas mākslas prēmiju konkursam pieteikumi iesniegti šādās apakšnozarēs: dejas – 3 pieteikumi, drāmas – 4 pieteikumi, kora dziedāšanas – 7 pieteikumi, instrumentālās mūzikas – 1 pieteikums, vokālās mākslas – 1 pieteikums, tautas lietišķās un tēlotājas mākslas – 7 pieteikumi, tradicionālās kultūras – 5 pieteikumi. Prēmiju konkursam pieteiktas arī divas kandidatūras par kultūras dzīves administrēšanu un viena par kultūrvēsturisku liecību saglabāšanu videoformātā.
Savukārt muzeju nozares prēmiju konkursā pieteikumi tika iedalīti pēc vairākām nominācijām; par nacionālā muzeju krājuma papildināšanu un saglabāšanu saņemts 1 pieteikums, par muzeju ekspozīciju un izstāžu veidošanu – 5, par muzeju zinātniskajām publikācijām – 4, par muzeju izglītojošā darba organizēšanu – 2, par muzeju starptautisko popularizēšanu – 2, par individuālo devumu muzeju nozarē – 4.
Bibliotēku nozares prēmiju konkursam saņemti pieteikumi no 12 publiskajām, 5 speciālajām un 1 skolas bibliotēkas un 2 pašvaldību darbiniekiem.
Pieteikumus izvērtēs katras nozares konkursa komisija. Pēc tam komisiju priekšlikumi prēmēšanai tiks iesniegti kultūras ministrei Helēnai Demakovai.
Kultūras ministrijas prēmiju pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē 29.aprīlī pulksten 16.

Kristaps Kārkliņš, Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!