• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NVO līdzdalību ES struktūrfondu vadības komitejās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2005., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 12.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

13.04.2005., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NVO līdzdalību ES struktūrfondu vadības komitejās

Pagājušonedēļ kārtējā sanāksmē tikās Nevalstisko organizāciju (NVO) konsultatīvās darba grupas, kas līdzdarbojas ES struktūrfondu vadības komitejās.
Sanāksmes dalībnieki dalījās pieredzē par darbu dažādās struktūrfondu vadības komitejās – Eiropas Reģionālās attīstības fondā, Eiropas Sociālajā fondā, Eiropas lauksaimniecības virzības un garantiju fonda vadības daļā, Zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumentā.
NVO vienojās, ka līdzdalība vadības komitejās ir nozīmīga, lai aizstāvētu savu viedokli, turklāt sanāksmju laikā nereti tiek diskutēts par tādiem jautājumiem, kas oficiālajā darba kārtībā iepriekš nav bijuši iekļauti. Vairākos gadījumos tika atzīmēts, ka vadības komiteju sanāksmju protokolos netiek pilnīgi atspoguļots NVO pārstāvju viedoklis, pat pēc norādīšanas uz šo faktu. NVO pārstāvji arī norādīja, ka, neraugoties uz novērotāju statusu, ar konstruktīviem NVO argumentiem un priekšlikumiem ir iespējams ietekmēt vadības komiteju lēmumus.
Pašreizējā kārtība neļauj NVO saņemt un īstenot struktūrfondu līdzfinansētus projektus. Problēma saistīta ne tikai ar iespējām nodrošināt līdzfinansējumu, bet arī ar priekšfinansējuma nodrošināšanu, jo šobrīd ES finansējums tiek saņemts tikai tad, ja projekts jau realizēts. Nākamajā programmēšanas periodā, kas sāksies 2007.gadā, šī situācija būtu jāmaina, radot labvēlīgākus nosacījumus NVO līdzdalībai projektu ieviešanā.
2004. gada vasarā Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts (ĪUMSILS) rīkoja konkursu, kurā dalībai darba grupā tika izvēlēti 12 dažādu NVO pārstāvji, kuri tiesīgi novērotāja statusā piedalīties ES struktūrfondu vadības komiteju sēdēs. Darba grupā piedalās Laila Balga, Sieviešu tiesību institūts; Andris Bērziņš, Rīgas Samariešu apvienība; Lolita Čigāne, Sabiedriskās politikas centrs “Providus”; Jānis Gaigals, Pieaugušo un profesionālās izglītības asociācija; Modris Jansons, Latvijas Zemnieku federācija; Inese Ķīkule, Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienība; Andris Lasmanis, Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības padome; Inga Pīrāga, Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācija; Roberts Putnis, Sabiedrība par atklātību “Delna”; Valdemārs Ščerbaks, Latvijas vides pārvaldības asociācija; Aldis Vidužs, Latvijas Atkritumu saimniecības asociācija; Alda Ozola-Matule, Latvijas Zaļā kustība – darba grupas vadītāja, ievēlēta uz trim mēnešiem.

Gunta Kāle, sekretariāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!