• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļiem mūzikas un mākslas skolu audzēkņu - starptautisko konkursu uzvarētāju - apbalvošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2005., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105613

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pirmo Meža dienu komitejas sēdi

Vēl šajā numurā

12.04.2005., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļiem mūzikas un mākslas skolu audzēkņu – starptautisko konkursu uzvarētāju – apbalvošanai

“2005.gadā mūzikas un mākslas pedagogu darba samaksas palielināšanai valsts budžetā papildus paredzēti gandrīz 900 000 latu. Tomēr valsts kultūrizglītībā jādomā arī par soļiem audzēkņu motivācijas paaugstināšanai. Tādēļ Kultūras ministrija nākamā gada budžetā pieprasīs līdzekļus mūzikas un mākslas skolu audzēkņu apbalvošanai par izciliem sasniegumiem starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs,” pauž kultūras ministre Helēna Demakova.
Kultūras ministre Helēna Demakova ir saņēmusi Latvijas Mākslas skolu skolotāju asociācijas (LMSSA) vēstuli, kurā tiek informēta par to, ka 2005.gadā Kultūras ministrijas un Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) balvai par sasniegumiem starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs finansējums samazināts trīs reizes.
“Piekrītu LMSSA pārstāvju paustajām bažām par finansējuma kraso samazinājumu audzēkņu apbalvošanai 2005.gadā. No vienas puses, VKKF ir neatkarīga institūcija, un tās lēmumi nav ietekmējami. No otras puses, situācija ir īpaša, bet par to neviens atbildīgais ierēdnis ministri nebija informējis. Šāda rīcība ministrijā būs nopietni jāizvērtē,” saka H.Demakova.
Ministre jau pirmdien, 11.aprīlī, tikās ar LMSSA pārstāvi Tālivaldi Muzikantu, lai apspriestu izveidojušos situāciju un pārrunātu iespējamos risinājumus.

Gunda Ignatāne, kultūras ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!