• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārvalstu augstskolu nelegālās darbības izskaušanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2005., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunām sabiedriskā labuma organizācijām

Vēl šajā numurā

12.04.2005., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārvalstu augstskolu nelegālās darbības izskaušanu

Piektdien, 8.aprīlī, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete tikās ar iekšlietu ministru Ēriku Jēkabsonu, lai pārrunātu un aicinātu iekšlietu ministra vadīto institūciju uz aktīvāku rīcību un palīdzību, lai novērstu ārvalstu augstskolu nelegālu darbību Latvijas teritorijā.
Izglītības valsts inspekcija pēc ministres uzdevuma ir apzinājusi iespējamās nelikumīgās Krievijas augstskolu filiāles. Pēc ministres rīkojuma ir izstrādāta Koncepcija par rīcības plāna izveidi ārvalstu augstskolu filiāļu un pārstāvniecību nelikumīgas darbības novēršanai.
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jau vairākkārt ir vērsusies Latvijas Republikas tiesībsargājošās institūcijās ar lūgumu izvērtēt materiālus un ierosināt krimināllietu par uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas vai bez speciālas atļaujas – licences, norādījusi I.Druviete.
Līdz šim izziņas institūcijas vairumā gadījumu nav izskatījušas nodotos materiālus pēc būtības, un, pēc ministres rīcībā esošās informācijas, fakti nav pārbaudīti ar operatīvām metodēm notikumu vietās un iestādes vadījušās pēc lietās iesaistīto personu paskaidrojumiem.
Marta sākumā ministre I.Druviete materiālus par iespējamo ārvalstu augstskolu filiāļu un pārstāvniecību nelegālo darbību Latvijā nodeva arī ģenerālprokuroram Jānim Maizītim.

Andis Geižāns, ministres padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!