• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tuvojas automobiļu svētki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2005., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105591

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ērču armija pošas jaunai sezonai

Vēl šajā numurā

12.04.2005., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tuvojas automobiļu svētki

No 19. līdz 24.aprīlim Ķīpsalā, Starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības “BT1” izstāžu centrā, noritēs līdz šim Latvijā lielākā automobiļu izstāde “Auto 2005”. Tajā būs aplūkojami vairāku desmitu Eiropas, Āzijas un Amerikas autobūves uzņēmumu ražotie vieglie un smagie automobiļi.

Aizvadītajā nedēļā preses konferencē Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) prezidents Agris Staņēvičs pauda gandarījumu par izdevušos sadarbību ar “BT1”, norādot, ka ar izstāžu rīkotājsabiedrības atbalstu izstādes sagatavošana kļuvusi daudz profesionālāka. Šis faktors ļauj cerēt, ka šogad pasākumam būs gan kvalitatīvi, gan kvantitatīvi augstāks līmenis. A.Staņēvičs pastāstīja, ka šāgada izstāde iecerēta kā klasisks autosalons, atšķirībā no aizvadītajiem gadiem, kad tai drīzāk piemita automobiļu gadatirgus raksturs. Taču izstādes mērķis ir iepazīstināt interesentus gan ar dažādu automobiļu jaunākajiem modeļiem, gan arī to iegādes iespējām. LPAA prezidents uzsvēra, ka izstādes tālejošais uzdevums ir mudināt Latvijas iedzīvotājus dot priekšroku jaunu, nevis lietotu automobiļu iegādei – šādu izvēli pamato vairāki argumenti, to skaitā arī satiksmes drošības faktori. A. Staņēvičs izteica pārliecību, ka izstāde kļūs par svētkiem gan autotirgotājiem, gan viņu klientiem un visiem autotehnikas cienītājiem.
Arī izstādes ģenerālsponsora SIA “Hanza Līzings” direktore Irīna Pīgozne norādīja, ka mūsu valstī jauno spēkratu tirdzniecībai ir ļoti lielas attīstības iespējas. Par to liecina skaitļi: Latvijā uz katriem 1000 iedzīvotājiem reģistrēti 4 jauni automobiļi, kaimiņvalstī Igaunijā – 11. Turklāt jāņem vērā, ka abām valstīm vēl tāls ceļš ejams, lai sasniegtu citu ES valstu rādītājus – Ungārijā uz katru tūkstoti iedzīvotāju ir 17 jauni pirkti automobiļi, Slovēnijā – 28, bet Lielbritānijā – 44 spēkrati. I. Pīgozne uzsvēra, ka viņas vadītais uzņēmums šogad rēķinās ar ievērojamu noslēgto līzinga darījumu apjoma pieaugumu. Uz to ļauj cerēt līdzšinējās tendences auto iegādes finansējuma izvēlē, proti, fakts, ka no katrām piecām šogad pārdotajām jaunajām automašīnām četras pirktas, izmantojot līzingu. Protams, līdzdalība valsts iedzīvotāju automobiļu parka palielināšanā nozīmē atbildību, tāpēc “Hanza Līzings” turpinās jau pērn sekmīgi realizēto “Ceļa skolas” programmu. I.Pīgozne pastāstīja, ka šogad programmas ietvaros ar ceļu satiksmes drošības pamatiem tiks iepazīstināti ap 200 skolu audzēkņi, bet turpmākos trīs gadus šādas zināšanas plānots sniegt visiem Latvijas 3.un 4. klašu skolēniem.
LPAA valdes priekšsēdētājs Olafs Ozols atzina, ka finansiālu iemeslu dēļ dalība šāgada izstādē diemžēl ies secen vairāku marku automobiļu dīleriem un importētājiem. Tas izskaidrojams ar dažu autobūves kompāniju nevēlēšanos vai nespēju atbalstīt savu spēkratu dīleru piedalīšanos pasākumā, bet patstāvīgi izpildīt Starptautiskās autoražotāju asociācijas prasības dīleri nevar. O.Ozols uzsvēra, ka autodīleru un importētāju pārstāvji starptautiskā līmenī cīnās, lai turpmāk sev nepieciešamo atbalstu nodrošinātu, jo tādas tiesības dīleriem dod to veiktās ievērojamās investīcijas autotirdzniecības infrastruktūras izveidē.
“BT1” ģenerāldirektors Viesturs Tīle pastāstīja, ka izstāžu kompleksa telpas šogad izmantotas burtiski līdz pēdējam kvadrātcentimetram, kas dod cerības uz ievērojamu apmeklētāju pieplūdumu. V.Tīle arī norādīja, ka aktuālā degvielas cenu kāpuma kontekstā jauna automobiļa iegāde dod iespēju samazināt izdevumus, jo vairumam jauno automodeļu raksturīga degvielas ekonomija. Izstādes rīkotāji cer, ka šogad pasākumu apmeklēs ap 100 000 cilvēku. Izstāde “Auto 2005” tiek rīkota reizi divos gados, un līdz šim lielākais apmeklētāju skaits bijis 75 000.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!