• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Satversmes tiesas sprieduma izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2005., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko konferenci "Baltic IT&T 2005"

Vēl šajā numurā

08.04.2005., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Satversmes tiesas sprieduma izpildi

2005.gada 6.aprīlī pieņemts Satversmes tiesas spriedums par likuma “Par valsts pensijām” pārejas noteikumu 32. punkta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1. un 109.pantam.
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) informē, ka pilnu pensiju tie pensionāri, kam tiek ieturēta pārmaksātā pensija, varēs saņemt jau maijā. Savukārt ieturēto summu par iepriekšējo periodu (no 2002.gada 20.marta līdz 2004.gada aprīlim ieskaitot) sāks izmaksāt, sākot ar jūniju. Taču jāuzsver, ka Satversmes tiesas 2005.gada 6.aprīļa spriedums  ļaus saņemt ieturēto summu  tikai apmēram  1,5 tūkstošiem pensionāru, t.i., tiem, kuriem pensiju pārmaksu ieturējumi tika turpināti pēc 2002.gada 19.marta.
Lai sāktu Satversmes tiesas sprieduma izpildi vistuvākajā laikā, ceturtdien, 7.martā, tikās Labklājības ministrijas, Finanšu ministrijas, VSAA un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) speciālisti. Tuvākajās dienās  VSAA informēs pensionārus par ieturējumu atmaksas kārtību. Lai šo procesu varētu organizēt pēc iespējas efektīvāk, ievērojot pensionāru tiesības, lai saņemtu pilnu pensiju, pensionāriem nebūs jāraksta speciāli iesniegumi. Tiem pensionāriem, kas pensiju saņem kādā no kredītiestādēm, šī nauda tiks pārskaitīta uz viņu kontiem, savukārt tiem, kas pensiju saņem skaidrā naudā, būs jāinformē VSAA, kā viņi vēlas saņemt atmaksājamo summu.
Prognozējamā izmaksājamā summa nepārsniegs 1 miljonu latu. VSAA gatavo izmaiņas turpmāko mēnešu finansējumā, bet budžeta izpilde šobrīd ļauj palielināt maija finansējumu un nodrošināt pilnu pensiju izmaksu.

VSAA Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!