• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Īrijas parlamentu sadarbību tieslietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2005., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas ģenerāldirektora vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

08.04.2005., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Īrijas parlamentu sadarbību tieslietās

Ceturtdien, 7.aprīlī, Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš un komisijas sekretārs Vjačeslavs Stepaņenko tikās ar Īrijas parlamenta Apvienotās tieslietu, vienlīdzības, aizsardzības un sieviešu tiesību komisijas priekšsēdētāju Šonu Ardagu un viņa vadīto delegāciju.
Tikšanās laikā pārrunātas abu valsu komisiju, parlamentu un valdību aktualitātes tieslietu jomā, kā arī divpusējās sadarbības iespējas.
Īrijas parlamenta Apvienotās tieslietu, vienlīdzības, aizsardzības un sieviešu tiesību komisijas priekšsēdētājs Š.Ardags informēja, ka šī ir pirmā komisijas vizīte Baltijas valstīs, un pauda viedokli, ka tādām mazām valstīm kā Latvijai un Īrijai, kurām daudz kopīga, ir potenciāli lielas sadarbības iespējas Eiropas Savienības (ES) ietvaros.
Īrijas delegācijas vadītājs īsumā iepazīstināja ar komisijas galvenajiem darbības virzieniem un pašreizējām tieslietu aktualitātēm, uzsverot izmaiņas kriminālistikā, piemēram, pierādījumu fiksēšanas metožu, kā videoierakstu un DNS, biežāku izmantošanu noziegumu atklāšanā, policijas un pašvaldības policijas darbā un tiesvedības sistēmā.
Juridiskās komisijas priekšsēdētājs M.Segliņš pastāstīja par komisijas galvenajiem darbības virzieniem un parlamentāriešu sadarbību ar valdību, kā arī likumprojektu pieņemšanas procesu. M.Segliņš uzsvēra, ka viens no galvenajiem komisijas uzdevumiem pirms iestāšanās Eiropas Savienībā bijis likumdošanas sakārtošana tieslietu sistēmā atbilstoši ES standartiem un prasībām. Stāstot par nozīmīgākajiem jaunumiem tiesvedībā, viņš informēja, ka ir paveikts liels darbs, divos gados izstrādājot Kriminālprocesa likumprojektu, kuru jau nākamnedēļ varētu pieņemt galīgajā, trešajā lasījumā.
Puses apmainījās arī ar viedokļiem par vairākiem citiem jautājumiem, tostarp lietu izskatīšanas tiesā ilgumu, pozīcijas un opozīcijas deputātu sadarbošanos. M.Segliņš atzina, ka Īrijas sekmīgā attīstība un pieredze var būt ļoti noderīga Latvijai, tāpēc būtu intensificējamas attiecības starpparlamentu līmenī.
Sarunas noslēgumā Īrijas komisijas priekšsēdētājs Š.Ardags izteica vēlmi veidot ciešāku sadarbību un uzaicināja Juridiskās komisijas delegāciju vizītē uz Īrijas parlamentu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!