• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sākam svētkus daudzināt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2005., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Spriež par dzelzceļa finansēšanas lietām

Vēl šajā numurā

08.04.2005., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sākam svētkus daudzināt

SVETKI.PNG (120609 bytes)
Foto: Elmārs Rudzītis

Nāk vasara ar IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kuru devīze šoreiz ir “Nāc gavilēt!”. Tā nosaukts arī 12 raidījumu cikls, kas Latvijas Televīzijas 1.programmā sāks skanēt jau šajā sestdienā, 9.aprīlī, pulksten 10.45. Skatītāji kopā ar Ingu Spriņģi un Lauri Reiniku varēs apceļot visus Latvijas novadus, iepazīties ar dalībniekiem un vērot novadu skates. Tā kā svētku programmā ir ne tikai dziesmas un dejas, bet arī pūtēju orķestru, teātru, folkloras un modes deju koncerti, televīzija sekos līdzi arī šo kolektīvu gaitām. Raidījuma redaktore ir Sanita Balode, režisore Inta Gorodecka un producente Irēna Gruzīte. Raidījumu varēs skatīties katru sestdienas rītu, savukārt pašus jaunākos notikumus var uzzināt IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mājas lapā www.nācgavilēt.lv.
Svētkiem jau četrus gadus gatavojušies 93 tūkstoši bērnu un jauniešu vecumā no pieciem līdz 18 gadiem. Kopš februāra sākuma notiek skates, kurās noskaidrosies tie 35 tūkstoši laimīgo, kas piedalīsies svētkos. Valsts Jaunatnes iniciatīvu centra direktore Agra Bērziņa (arī svētku izpilddirektore) tikko atgriezusies no deju kolektīvu skates Jēkabpils rajonā un pauž pārliecību, ka svētki būs dzīvespriecīgi un ļoti skaisti: “Par to varam teikt paldies gan pašiem bērniem, gan viņu vecākiem un pedagogiem. Arī pašvaldības acīmredzot kļuvušas mazliet bagātākas, daudziem kolektīviem ir sagādāti jauni tērpi. Īpašu paldies svētku dalībnieku un rīkotāju vārdā sakām mūsu ģenerālsponsoriem – “Latvijas krājbankai”, “Rīgas piensaimniekam” un “OKartei”. Piensaimnieki jau tuvākajā laikā savu ļoti populāro biezpiena sieriņu “Kārums” sāks izlaist ar svētku simboliku, tā neskaitāmām ģimenēm pie brokastu galda atgādinot par svētku tuvošanos, svētku laikā katram dalībniekam tiks dāvināts pa “Kārumam” dienā. “Latvijas krājbankas” speciālisti savukārt atraduši oriģinālu iespēju padarīt dalībnieka identifikācijas karti arī par bankas norēķinu karti. Mobilus un drošus sakarus palīdzēs nodrošināt “OKarte”. Daudziem bērniem šie svētki būs pirmie, un daudziem tā būs arī pirmā reize Rīgā bez vecāku klātbūtnes. Tāpēc arī tik daudzi dažādu nozaru speciālisti dara visu, lai svētki izdotos.

Aina Rozeniece, “LV”

aina.rozeniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!