• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju akciju sabiedrībā "Ventspils nafta". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesisko situāciju Jūrmalas pašvaldībā

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju akciju sabiedrībā “Ventspils nafta”

Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš aicina valsts pārstāvjus a/s “Ventspils nafta” padomē balsot pret jebkādām izmaiņām “Nolikumā par lēmumu pieņemšanas kārtību kapitālsabiedrībās ar a/s “Ventspils nafta” ietekmi”, kuru dēļ samazinātos a/s “Ventspils nafta” padomes kompetence lēmumu pieņemšanā kapitālsabiedrībās ar a/s “Ventspils nafta” ietekmi. Ministrs uzskata, ka šāda lēmuma pieņemšana būtu valsts interešu pilnīga ignorēšana.
Ekonomikas ministrs un Privatizācijas aģentūras padomes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš ir nosūtījis vēstuli Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājam Arturam Grantam, kurā norāda: “Sakarā ar izskanējušo informāciju, ka š.g. 7.aprīļa a/s “Ventspils nafta” padomes sēdē ir iekļauts jautājums par izmaiņām “Nolikumā par lēmumu pieņemšanas kārtību kapitālsabiedrībās ar a/s “Ventspils nafta” ietekmi”, lūdzam aicināt a/s “Ventspils nafta” valsts izvirzītos padomes locekļus V.Strīķi, M.Jansonu, E.Cepurnieku un R.Mežecki padomes sēdē balsot pret jebkādām izmaiņām šajā nolikumā, kuru rezultātā samazinātos a/s “Ventspils nafta” padomes kompetence lēmumu pieņemšanā kapitālsabiedrībās ar a/s “Ventspils nafta” ietekmi.”
2005.gada 1.marta Ministru kabineta sēdē ekonomikas ministrs tika pilnvarots sākt sarunas ar citiem akciju sabiedrības “Ventspils nafta” akcionāriem par vienotas akciju paketes izveidošanu un valsts kapitāla daļu akciju sabiedrībā “Ventspils nafta” pārdošanu atklātā izsolē. Līdz ar to izmaiņas “Nolikumā par lēmumu pieņemšanas kārtību kapitālsabiedrībās ar a/s “Ventspils nafta” ietekmi” varētu vēl vairāk sarežģīt valsts kā a/s “Ventspils nafta” kapitāla daļu īpašnieka situāciju un tālāko valsts kapitāla daļu atsavināšanas jautājumu.
Ekonomikas ministrija ir saņēmusi apliecinājumu no Privatizācijas aģentūras, ka valsts izvirzītie pārstāvji a/s “Ventspils nafta” padomē pirms 7.aprīļa tiks informēti par ministra nostāju un aicināti rūpīgi izvērtēt plānotos grozījumus un balsot pret jebkādām izmaiņām minētajā nolikumā, ja izmaiņas tajā būs saistītas ar padomes kompetences samazināšanos lēmumu pieņemšanā kapitālsabiedrībās ar a/s “Ventspils nafta” ietekmi.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!