• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Spēcinās Latvijas uzņēmēju konkurētspēju Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2005., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104271

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 23. martā

Vēl šajā numurā

23.03.2005., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Spēcinās Latvijas uzņēmēju konkurētspēju Lietuvā

GUTMANIS.PNG (109231 bytes)
Latvijas vēstnieks Lietuvā Armands Gūtmanis
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Iecerēts, ka līdz ar Latvijas uzņēmumu palātas Lietuvā dibināšanu pieaugs mūsu uzņēmēju konkurētspēja šīs valsts tirgū.
Palātas dibinātāji ir 22 Latvijas uzņēmumi. Kā skaidro Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), tā ir līdzeklis, lai Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem veidotos kontakti ar Lietuvas amatpersonām, ierēdņiem, politiķiem, ietekmīgiem uzņēmējiem, ar citām uzņēmumu palātām, kuras jau darbojas Lietuvā. Kaimiņvalstī sekmīgi strādā Lielbritānijas, ASV, Dānijas, Vācijas, Francijas un citas uzņēmumu asociācijas. Tās ir nozīmīgs avots informācijai par Lietuvas tirgu, ar savu pieredzi palīdzot citiem savu valstu uzņēmumiem ienākt Lietuvas tirgū, kā arī uzturot dialogu ar Lietuvas uzņēmumiem.
Vakar dibinātās palātas uzdevums ir atbalstīt Latvijas uzņēmumu intereses Lietuvā, veicināt citu mūsu uzņēmumu iekļūšanu Lietuvas tirgū, kā arī līdzdarboties visiem vēlamā Latvijas tēla veidošanā Lietuvā.
Kā atgādina LIAA, Latvijas vēstniecība Lietuvā ar iniciatīvu dibināt Latvijas uzņēmumus apvienojošu asociāciju Lietuvā nāca klajā pagājušā gada rudenī.
Pēc Lietuvas Statistikas departamenta informācijas, aizvadītajā gadā Latvija būtiski palielinājusi eksportu uz kaimiņvalsti. Piemēram, ievērojami paplašinājies ķīmiskās rūpniecības produkcijas un metālu (aptuveni četras reizes), kā arī mašīnu, mehānismu un elektroiekārtu (aptuveni septiņas reizes) eksports.
Kopumā Lietuvas tirgū darbojas ap 150 mūsu uzņēmēju. Visi uzņēmumi saņēmuši aicinājumu iesaistīties Latvijas uzņēmumu palātas Lietuvā dibināšanā, liecina LIAA sniegtās ziņas. Latvijas vēstnieks Lietuvā Armands Gūtmanis šo ideju izklāstīja arī lielāko Latvijas nozaru asociāciju vadītājiem un asociāciju valdes locekļiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!