• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2005., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zem politisko lielvaru riteņiem

Vēl šajā numurā

23.03.2005., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Angļu “The Financial Times”: “Eiropas Savienības finanšu ministri vienojušies par vispārējiem plāniem “pārrakstīt” ES Stabilitātes paktu, paverot ceļu jauniem, elastīgiem fiskālajiem noteikumiem, par ko jāvienojas augstākā līmeņa sanāksmē.”

Austrijas “Die Presse”: “Rasmusens domā, ja ES konstitūcija nestāsies spēkā, dalībvalstu kodols turpmāk rīkosies uz savu roku, nodibinās savu savienību un ies savu ceļu. Ja dāņi referendumā nobalsošot pret konstitūciju, vienīgais iespējamais variants būšot izstāšanās no ES, jo citi šoreiz neesot iespējami. Par lielāko ES problēmu Rasmusens uzskata darbavietu trūkumu. Esot jāķeras klāt problēmas risināšanai un jārealizē nepieciešamās reformas, taču ievērojot līdzsvaru starp tirgus liberalizāciju un sociālā modeļa aizsardzību. Iespējams, ka nākotnē vajadzēšot strādāt vairāk, respektīvi, ilgāk. Eiropā esot jāpaaugstina vidējais pensijas vecums. Bez tam viņš domā, ka vairāk līdzekļu jāinvestē pētniecībā, izglītībā un zinātnē.”

Angļu “Reuters”: “Parīzē Francijas prezidents Žaks Širaks, Vācijas kanclers Gerhards Šrēders un Spānijas premjerministrs Hosē Luiss Sapatero tikās ar Krievijas prezidentu Putinu. Tikšanās mērķis bija veicināt ciešākas attiecības starp ES un Krieviju. Viens no svarīgākajiem tikšanās tematiem bija ES trio sarunas ar Irānu un to saskaņošana ar Putinu... Sirsnīgā Putina uzņemšana kontrastēja ar jauno ES dalībvalstu kritisko izturēšanos pret Krieviju.”

Franču “Le Monde”: “Tikšanās esot noritējusi savstarpējas sapratnes gaisotnē. Valstis solījušas veicināt sadarbību un izvairījušās no Krievijai sāpīgo jautājumu pieminēšanas. Pēc tam Vladimirs Putins devās uz Ukrainu nostiprināt attiecības ar Viktoru Juščenko.”

Šveices “Neue Zürcher Zeitung”: “Parīzē nerunāja par Čečeniju vai neseno legāli ievēlētā prezidenta Mashadova nogalināšanu. Francijas standarta formula par konfliktu Kaukāzā jau sen aprobežojas ar rituālam līdzīgo aicinājumu panākt “politisku atrisinājumu”. Francijā uzskata, ka Eiropas diplomātijas mērķim esot jābūt iespējami stabilākai un demokrātiskākai Krievijai... Francūži tomēr ir apjukuši un norūpējušies par Krievijas arvien dziļāko ieslīgšanu diktatūrā.

Krievijas “Vremja” autors raksturo Putina tikšanos ar Širaku, Šrēderu un Sapatero kā visumā veiksmīgu Krievijas prezidentam. Sanāksmē tikuši apspriesti tādi temati kā ES un Krievijas sadarbība un gatavošanās augstākā līmeņa sanāksmei 10.maijā, arī 9.maija svinības, notikusi viedokļu apmaiņa par situāciju Tuvajos Austrumos. Sanāksmē ticis pieņemts lēmums par četru valstu enerģētikas ministru tikšanos Maskavā tuvāko mēnešu laikā.

Krievijas “Utro” autors komentē “Runet” un vairāku pazīstamu Krievijas masu mediju rīkoto interneta aptauju par to, vai Putinam vajadzētu “atsaukt ielūgumu” Vairai Vīķei-Freibergai piedalīties 9.maija svinībās. Lielākā daļa balsotāju uzskatot, ka Latvijas prezidentei nevajadzētu piedalīties Uzvaras dienas pasākumos.

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!