• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdību vadītāji Briselē debatēs par Lisabonas stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2005., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī Baltijas un Balkānu sadarbības kontekstā

Vēl šajā numurā

22.03.2005., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdību vadītāji Briselē debatēs par Lisabonas stratēģiju

KALVITIS.PNG (89625 bytes)
Ministru prezidents Aigars Kalvītis un ārlietu ministrs Artis Pabriks preses konferencē 2005.gada 21.martā
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Šodien Briselē ierodas Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis, lai kopā ar ārlietu ministru Arti Pabriku un finanšu ministru Oskaru Spurdziņu piedalītos ES Padomes sanāksmē. Kā presi informēja ārlietu ministrs, sanāksmes galvenā diskusiju tēma būs Lisabonas stratēģija un tās vidusposma izvērtējums. Plānots spriest par rīcību stratēģijas īstenošanas uzlabošanai, īpaši akcentējot prioritātes – izaugsmi un nodarbinātību.
Īsenojot Lisabonas stratēģiju, palielināsies gan visas ES, gan atsevišķu valstu un uzņēmumu konkurentspēja. Ņemot vērā to, ka lieli līdzekļi tiek novirzīti Kohēzijas fonda projektiem, ārlietu ministrs Artis Pabriks uzskata, ka Lisabonas stratēģija jāskata kopā ar ES finanšu perspektīvas jautājumiem.
Vēl ES valstu un valdību vadītāji šajā sanāksmē runās par Stabilitātes un izaugsmes paktu, kas nodrošina budžeta disciplīnu Eiropas Monetārajā savienībā, un tā reformēšanu, ņemot vairāk vērā dalībvalstu specifiskos apstākļus.
Kā atzina Ministru prezidents Aigars Kalvītis, diskusijām par šo jautājumu nevajadzētu būt īpaši smagām, jo finanšu ministri jau panākuši vienošanos, ko varot uzskatīt par Latvijai labvēlīgu. Viens no priekšlikumiem ir noteikt, ka budžetā papildus iekasētie līdzekļi vispirms jānovirza budžeta deficīta segšanai.
Vēl Padomes sanāksmē tiks runāts par klimata izmaiņām un šo izmaiņu negatīvo ietekmi uz vidi, ekonomiku un sociālo jomu. Tiks meklēti konkrēti risinājumi klimata izmaiņu un tā radīto negatīvo seku mazināšanai.
Ierodoties Briselē, Ministru prezidents Aigars Kalvītis kopā ar Lietuvas valdības vadītāju Aļgirdu Brazausku un Polijas valdības vadītāju Mareku Belku Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu iesniegs kopēju vēstuli par enerģētikas projektu attīstību reģionā, kā arī tiksies ar Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministriem, lai – vēl pirms sanāksmes – pārrunātu savu valstu pozīciju jautājumos, kas iekļauti tās darba kārtībā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!