• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bulgārijas un Rumānijas iespējamo pievienošanos ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2005., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības dalībvalstu aizsardzības ministru neformālo sanāksmi Luksemburgā

Vēl šajā numurā

22.03.2005., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bulgārijas un Rumānijas iespējamo pievienošanos ES

Eiropas Parlamentā nobeigumam tuvojas diskusijas par Bulgārijas un Rumānijas pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), par ko balsojums plānots 13.aprīlī. Bulgārijas prezidenta Georgija Parvanova vizītes Latvijā priekšvakarā, gatavojoties turpmākajām diskusijām par ES paplašināšanos, Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejā tika izskatīti Eiropas Parlamenta rezolūciju projekti par Bulgārijas un Rumānijas paredzamo pievienošanos ES 2007.gadā.
Rezolūcijas projekti atzīmē politiskos, ekonomiskos un Eiropas Savienības likumdošanas jautājumus, kuru risināšana jaunajās dalībvalstīs bijusi veiksmīga, kā arī norāda uz trūkumiem, kuru novēršanā nākamajām dalībvalstīm būs jāpieliek ievērojamas pūles, lai iestāšanās Eiropas Savienībā varētu notikt plānotajā laikā.
Ārlietu komitejas sēdē Inese Vaidere norādīja, ka “Bulgārijas un Rumānijas spēja uzņemties saistības, kas izriet no dalības ES, ir svarīga ne tikai šīm valstīm, bet arī visai Eiropas Savienībai. Ņemot vērā situāciju Bulgārijas un Rumānijas kaimiņos – Piedņestrā (Moldovā) un Rietumbalkānu valstīs –, kur cilvēku tirdzniecība un kontrabanda ir īpaša problēma, mums jābūt pilnīgai pārliecībai, ka ES jaunā ārējā robeža būs droša”.
Tāpēc Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere iesniegusi grozījumus Eiropas Parlamenta rezolūciju projektos par Bulgārijas un Rumānijas iesniegumu pievienoties ES, kuros uzsvērts, ka Bulgārijai un Rumānijai jādara viss iespējamais, lai to robežas pilnībā atbilstu ES ārējās robežas prasībām.

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!