• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības dalībvalstu aizsardzības ministru neformālo sanāksmi Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2005., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104153

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību

Vēl šajā numurā

22.03.2005., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības dalībvalstu aizsardzības ministru neformālo sanāksmi Luksemburgā

Piektdien, 18.martā, aizsardzības ministrs Einars Repše uzstājās Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Luksemburgā, runājot par ES militāro spēju attīstību. Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka, tā kā ES un NATO izmanto vienus un tos pašus dalībvalstu spēku resursus, nav nepieciešams veidot jaunus spēkus, bet jāattīsta jau esošie resursi. Ministrs arī uzsvēra, ka saskaņota plānošana ir galvenais priekšnoteikums, lai spētu laikus un visaptveroši reaģēt uz mūsdienu drošības izaicinājumiem.
Sanāksmes laikā pārrunāts arī jautājums ar Eiropas Savienības kaujas grupām, norādot, ka ir nepieciešami savietojami Eiropas Savienības un NATO standarti šajā jautājumā, un apspriesta situācija Rietumbalkānos. Eiropas Savienības ārējās un drošības politikas koordinators Havjers Solana atzīmēja, ka šajā reģionā ir sasniegts ievērojams progress un pamazām jāizvērtē iespēja nodot šo misiju civilās vadības pārraudzībā.
Sanāksmē izskatīti jautājumi par Eiropas Savienības ieguldījumu terorisma apkarošanā un ES militāro resursu atbalstu dabas katastrofas novēršanā Dienvidaustrumu Āzijā.

AM Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!