• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ukrainas ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2000., Nr. 310 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodienas ieguldījumi ir nākotnes attīstībai

Vēl šajā numurā

05.09.2000., Nr. 310

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Par Ukrainas ministra vizīti

Šodien, 5. septembrī, mūsu valstī oficiālā divu dienu vizītē ierodas Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksandrs Kuzmuks.

Paredzēts, ka augstais viesis tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, Ministru prezidentu Andri Bērziņu, aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski, ārlietu ministru Induli Bērziņu un Nacionālo bruņoto spēku komandieri Zemessardzes pulkvedi Raimondu Graubi, kā arī ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju Dzintaru Kudumu.

Oleksandrs Kuzmuks un Ukrainas Aizsardzības ministrijas delegācija apmeklēs arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku mācību centru Ādažos.

Latvijas sadarbība ar Ukrainu aizsardzības jomā sākās 1994. gada jūlijā, kad Kijevā tika parakstīta vienošanās par abu valstu Aizsardzības ministriju militāro sadarbību. Attīstot šo vienošanos, 1995. gada septembrī tika parakstīts protokols par sadarbības padziļināšanu. Saskaņā ar šiem dokumentiem Latvijas militārie pārstāvji NATO programmas "Partnerattiecības mieram" ietvaros novērotāju statusā ir apmeklējuši vairākas starptautiskās mācības Ukrainā. Savukārt Latvijā ir viesojušies Ukrainas militārie novērotāji.

Jānis Ūdris, "LV" ārpolitikas redaktors

 

 

 

 

18.JPG (45971 BYTES)

Oleksandrs Kuzmuks dzimis 1954. gada 17.aprīlī Ukrainā, Hmeļņickas apgabala Djateļivkas ciemā. 1975. gadā beidzis Harkovas augstāko tankistu skolu, bet 1983. gadā — Tanku karaspēka akadēmiju. Vēlāk bijis divīzijas komandiera vietnieks un štāba priekšnieks, komandējis motorizēto strēlnieku divīziju. No 1993. gada oktobra līdz 1995.gada oktobrim O.Kuzmuks komandēja armijas korpusu un bija Krimas Autonomās Republikas vecākais militārais priekšnieks. 1995. gada oktobrī tika iecelts par Ukrainas Nacionālās gvardes komandieri, bet 1996. gada jūlijā — par Ukrainas aizsardzības ministru. Armijas ģenerālis O.Kuzmuks apbalvots ar Bogdana Hmeļņicka trešās un otrās pakāpes ordeni.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!