• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Eiropu ar veselības apdrošināšanas karti kabatā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2005., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par briesmām zina, bet negriež tām ceļu

Vēl šajā numurā

15.03.2005., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Eiropu ar veselības apdrošināšanas karti kabatā

Vasarā iecerēts sākt izsniegt iedzīvotājiem Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK), kas turpmāk aizstās neatliekamās un steidzami nepieciešamās palīdzības saņemšanai paredzēto E=111 veidlapu.

Kā zināms, no pērnā gada 1.maija Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra (VOAVA) izsniedz dažādu veidu veidlapas, lai Latvijas iedzīvotājiem, dodoties uz Eiropas Savienības dalībvalstīm, tiktu nodrošināta veselības aprūpe. Visbiežāk tiek izsniegta E-111 veidlapa, kas nodrošina neplānotas un neatliekamas palīdzības saņemšanu Latvijas iedzīvotājiem, īslaicīgi uzturoties kādā no ES vai Eiropas ekonomiskās zonas valstīm. Savukārt plānveida veselības aprūpes saņemšanai paredzētas E-112 veidlapas.
Pērn izdots vairāk nekā trīspadsmit tūkstoš E veidlapu. Vairums bijušas neatliekamās un steidzami nepieciešamās palīdzības saņemšanai paredzētās E=111 veidlapas (13 121 eksemplārs). Šogad līdz marta sākumam tās saņēmuši jau vairāk nekā divi tūkstoši iedzīvotāju.
Jaunums – no 31. jūlija paredzēts iedzīvotājiem izsniegt Eiropas veselības apdrošināšanas karti, kas turpmāk aizstās E=111 veidlapu, informē VOAVA preses sekretāre Ilze Arāja, skaidrojot, ka tā paredz to pašu, ko E=111 veidlapa, – neatliekamo un steidzami nepieciešamo ārstēšanu.
Šobrīd veidlapa tiek izsniegta A4 papīra formātā, bet EVAK būs plastikāta karte līdzīgi kā bankas norēķinu karte vai autovadītāja apliecība. Tajā būs ietvertas tās pašas ziņas, kas līdz šim tika iekļautas E=111 veidlapā – vārds, uzvārds, personas kods, valsts, no kuras ir iedzīvotājs. Karte ir standartizēta visā ES, tādēļ arī jebkurā valstī strādājošs ārsts spēs nolasīt informāciju, kas nepieciešama dokumentācijas aizpildīšanai. Arī EVAK karte neparedz repatriācijas izdevumu segšanu, kā arī pacientu iemaksu maksājumus, norāda VOAVA pārstāve.

“LV” informācija

Uzziņai

Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK) iedzīvotāji varēs saņemt no 31.jūlija. Tāpat kā līdzšinējā veidlapa E=111, tā būs bez maksas un derīga vienu gadu. Pieteikumu EVAK kartei arī turpmāk varēs aizpildīt Veselības obligātās apdrošināšanas aģentūras mājas lapā www.voava.lv , kā arī personīgi ierodoties aģentūrā, vai pieteikuma veidlapu nosūtot pa pastu: Rīgā, Baznīcas 25, LV 1010, 1. stāvā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!