• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs, informējot par pirmajās 100 darbības dienās paveikto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2005., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs, informējot par pirmajās 100 darbības dienās paveikto

Vēl šajā numurā

15.03.2005., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs, informējot par pirmajās 100 darbības dienās paveikto

Aizsardzības ministrs Einars Repše atzinīgi novērtē aizsardzības sistēmā 100 dienās paveikto, norādot, ka šajā laikā īstenoti vairāki būtiski pasākumi. Šā gada februārī Aizsardzības ministrija iesniedza Ministru kabinetā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vidēja termiņa attīstības plānu laika periodam no 2005. līdz 2008.gadam, kurš nosaka NBS attīstības mērķus un prioritātes, kas realizējami, lai NBS varētu veiksmīgi pildīt gan NATO, gan nacionālos uzdevumus. Plāns paredz konkrētus uzdevumus gan bruņotajiem spēkiem kopumā, gan konkrētiem spēku veidiem un atsevišķām vienībām.
Īpaši nozīmīgs ir iesāktais apjomīgais darbs iepirkumu procedūras uzlabošanā. Ir izstrādāti kopējie 2005.gada plāni pretkorupcijas pasākumiem, tādi izstrādāti arī visā aizsardzības sistēmā – NBS vienībās un ministrijas padotībā esošās valsts pārvaldes un drošības iestādēs. Jau atklāti pāris darījumu, kuros nelietderīgi iztērēti valsts līdzekļi, un par to ir informēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kā arī ir revidētas šim gadam plānoto iepirkumu summas. Aizsardzības ministrija arī noteikusi amatpersonas, kam jāatbild par neatkarīgu ekspertīžu rīkošanu iepirkumiem un par būvniecību.
Šā gada sākumā atbalstīts priekšlikums izmaksāt ikmēneša pabalstus Ls 50 (pēc nodokļu samaksas) 1991.gada janvāra barikāžu laikā bojāgājušo radiniekiem un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, sedzot izdevumus no Aizsardzības ministrijas budžeta līdzekļiem.
Atzinīgi vērtējama arī NBS dalība dabas katastrofas seku likvidēšanas darbos. Palīdzot likvidēt vētras radītos postījumus, NBS sadarbojās ar “Latvenergo”, attīrot stigas, tie piegādāja elektroģeneratorus slimnīcai, skolām un lauksaimniecības objektiem, kā arī nodrošināja ar lauka virtuvēm vai siltu ēdienu izglītības un ārstniecības iestādes. Aizsardzības ministrs kā vienu no turpmākajiem prioritārajiem uzdevumiem izvirzījis attīstīt un pilnveidot NBS glābšanas un meklēšanas spējas uz zemes un ūdenī.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!