• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra piedalīšanos ANO Cilvēktiesību komisijas sesijā Ženēvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2005., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltkrievijas nevalstisko organizāciju pārstāvju vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

15.03.2005., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra piedalīšanos ANO Cilvēktiesību komisijas sesijā Ženēvā

14.un 15.martā Ženēvā ārlietu ministrs Artis Pabriks piedalās ANO Cilvēktiesību komisijas ikgadējā, pēc skaita 61. sesijā, kura turpināsies sešas nedēļas.
14.martā komisijas sesijas ietvaros ministrs tiksies ar Kanādas ārlietu ministru Pjēru Petrigrjū, ANO augsto cilvēktiesību komisāri Luīzu Arbūru un ANO augstā bēgļu komisāra vietas izpildītāju Vendiju Čemberlini.
15.martā ministrs uzrunās komisijas plenārsēdi un akcentēs Latvijas nostāju Cilvēktiesību komisijas reformas jautājumos un ANO konvenciju izpildes komiteju darba uzlabošanā. Viņš norādīs, ka dalībvalstu skaits komisijā nedrīkst būt neierobežots, ja netiek pārskatīts komisijas statuss visas Apvienoto Nāciju Organizācijas sistēmā, kur komisija šobrīd ir tikai viena no sešām ANO Ekonomiskās un sociālās padomes komisijām. Ministrs arī ieteiks uzlabot Ekonomiskās un sociālās padomes darba metodes.
Komisija ir svarīgākais Apvienoto Nāciju forums cilvēktiesību jautājumos. Tikai 53 valstīm komisijā ir balsstiesības. Latvija bija komisijas dalībvalsts no 1999. līdz 2001. gadam un kandidē uz ievēlēšanu laika posmam no 2006. līdz 2008. gadam.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!