• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pieredzi kultūras mantojuma saglabāšanai Ēģiptē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2005., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas uzņēmēju tikšanos ar ekonomikas ministru

Vēl šajā numurā

10.03.2005., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pieredzi kultūras mantojuma saglabāšanai Ēģiptē

Šodien, 10.martā, Ārlietu ministrijā notiks preses konference par Latvijas ekspertu pieredzes nodošanu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā Ēģiptē.
Konferencē tiks prezentēts vizuāls materiāls par Latvijas ekspertu rezultātiem kultūrvēsturiskā mantojuma digitālās dokumentēšanas pieredzes nodošanā Irākas pieminekļu aizsardzības speciālistiem.
Preses konferencē piedalīsies Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas direkcijas vadītāja Maija Manika, ANO Attīstības programmas Latvijā biroja vadītāja Inita Pauloviča, ekspertu delegācijas vadītājs Bruno Deslandes, kā arī eksperti Māris Kaļinka un Grigorijs Goldbergs.
Irākiešu ekspertu apmācība Ēģiptē ir otrais posms Ārlietu ministrijas, ANO Izglītības, kultūras un zinātnes organizācijas (UNESCO) un ANO Attīstības programmas tehniskās palīdzības projektā “Par palīdzības sniegšanu Irākas civiliedzīvotājiem, iesaistoties atjaunošanā un demokrātijas veicināšanas programmu īstenošanā”.
Pēc Starptautiskās Irākas kultūras mantojuma saglabāšanas koordinācijas komitejas ziņām, Irākā pašlaik ir vairāk nekā 10 000 arheoloģiskas nozīmes objektu, no kuriem tikai septītā daļa izpētīti. Latvijas ekspertu unikālā un starptautiski atzītā pieredze šajā jomā ir īpaši nozīmīga Irākas situācijā, jo tā nodrošina iespēju ātri un precīzi reaģēt, lai saglabātu Irākā apdraudēto unikālo kultūras mantojumu.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!