• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauni vēstnieki Latvijā:

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Austrijas “Die Presse”: “Igaunijas prezidents Arnolds Rītels un Lietuvas prezidents Valds Adamkus pirmdien paziņoja, ka nevēlas 9.maijā doties uz Otrā pasaules kara beigu 60.gadadienas svinībām Maskavā, tādējādi riskējot izraisīt diplomātiskas nesaskaņas ar Maskavu, kā arī radīt plaisu attiecībās ar kaimiņvalsti Latviju. To atspēkoja Latvijas prezidente Vīķe-Freiberga, sakot, ka visām trim Baltijas valstīm ir “vienāda vēstures izpratne un tās izjūt vienas un tās pašas Otrā pasaules kara sekas”.”

ASV “The Associated Press”: “Lietuvas un Igaunijas prezidenti noraidījuši Krievijas ielūgumu uz 9.maija svinībām “neizsāpētā rūgtuma dēļ” par padomju okupāciju. Sabiedrības domas [Baltijas valstīs] par piedalīšanos šajā pasākumā dalās. Latvijas prezidente jau janvārī devusi savu piekrišanu apmeklēt Maskavu 9.maijā.”

Igaunijas Delfi: Igaunijas kultūras un zinātnes darbinieki vērsušies pie ANO, Eiropas Parlamenta, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas, NATO un EDSO saistībā ar Krievijas nemitīgajām apsūdzībām par cilvēktiesību pārkāpumiem Igaunijā, pieprasot to nosodījumu.

Itāļu “Corriere della Sera”: “Krievijas demokrātiskās partijas “Jabloko” dibinātājs un līderis, viens no pazīstamākajiem Vladimira Putina oponentiem Gregorijs Javlinskis ir pārliecināts, ka Krievijas prezidents patiešām neizprot bijušajās padomju republikās notiekošo.”

ASV “The Wall Street Journal”: “Vladimira Putina prezidentūra pierāda, ka staļinisma ietekme Krievijā nekad nezudīs. Diktatūra Krievijā joprojām turpinās. Četrpadsmit gadus pēc PSRS sabrukuma Krievijas sabiedrība ir atklājusi, ka labāk un vieglāk ir dzīvot, ja valda diktatori, tādējādi pieņemot Putina “stingrās rokas” politiskās metodes,” raksta starptautisko attiecību pasniedzēja Ņujorkā Ņina Hruščova, Ņikitas Hruščova mazmazmeita.

ASV “The New York Times”: “Moldovas vēlēšanām, kurās uzvarējusi rietumnieciski orientētā komunistiskā partija, novērotāji devuši “remdenu” vērtējumu. Šo vēlēšanu rezultāts nozīmē vēl vienu neveiksmi Kremlim un tā attiecībām ar agrākajām padomju valstīm.”

Britu “The Independent”: “Pēc vēlēšanām Moldovā, visticamāk, vēl viena agrākā padomju valsts “uzgriezīs muguru” Kremlim, dodot priekšroku Eiropas integrācijai. Kaut arī Moldovai tās vājās ekonomikas dēļ ir mazas iespējas drīz pievienoties ES, šis ir Moldovas politisko partiju izvēlētais ceļš.”

Franču “Le Monde”: “Pēc atbrīvošanas itāļu žurnāliste izklāsta savu versiju par notikušo. Viņa uzskata, ka ASV kareivji tīšām mēģinājuši viņu nogalināt. Tāpat viņa ir pārliecināta, ka vairs tur neatgriezīsies, jo iezemieši likuši saprast, ka nevēlas savā zemē redzēt nevienu svešinieku.”

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!