• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunizveidotā centra sūtība ir palīdzēt invalīdiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103223

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vai darbs un pabalsts ir savienojami?

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunizveidotā centra sūtība ir palīdzēt invalīdiem

Vakar Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 38, oficiāli atklāts invalīdu informācijas un vides pieejamības centrs “VAR!”, kur invalīdiem un viņu tuviniekiem tiks nodrošināta iespēja vienuviet saņemt dažādu tiem nepieciešamo informāciju.

INVALIDI.PNG (86967 bytes)
Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” vadītājs Ivars Balodis paredz, ka drīzumā tiks sagaidīta arī centra otrā posma atklāšana
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Jaunizveidotais invalīdu centrs darbojas aptuveni mēnesi, taču tikko ir pabeigta centra telpu remonta pirmā kārta, un tam par godu arī rīkota svinīgā atklāšana. Centrā palīdzību var meklēt cilvēki, ja ar viņu pašu vai viņu tuviniekiem notikusi nelaime vai ja cilvēks vēlas iegūt informāciju par invaliditātes problēmām Latvijā.
Labklājības ministre Dagnija Staķe, atklājot centra pirmo posmu, vēlēja tam strauju attīstību un labas sekmes invalīdu dzīves kvalitātes uzlabošanā. “Mēs varam lepoties, ka pašlaik šāda veida iestāde ir vienīgā Baltijas valstīs. Tagad galvenais ir nepadoties un turpināt šo darbu, lai invalīdiem būtu plašākas iespējas dzīvot neatkarīgu dzīvi,” sacīja ministre, solot arī turpmāku Labklājības ministrijas atbalstu centra attīstībai.
Centra atklāšanas laikā interesenti tika iepazīstināti ar jau sāktajām aktivitātēm invalīdu interešu aizstāvībā. Piemēram, izveidots bezmaksas tālrunis – 8002080, uz kuru zvanot cilvēki var saņemt atbildes uz viņus interesējošajiem jautājumiem par invalīdu iespējām un tiesībām. Centrs iecerēts arī kā invalīdiem pieejamas vides paraugs. Lai gan tas izvietots pagrabā, telpas pieejamas cilvēkiem ar kustības traucējumiem.
Jaunizveidotajā centrā būs arī bibliotēka un videotēka par cilvēkiem ar invaliditāti aktuālām tēmām. Tajā varēs saņemt plašu informāciju par iespējamo palīdzību un sociālo pakalpojumu veidiem Latvijā, informatīvi izglītojošus pakalpojumus visiem interesentiem, kas vēlētos risināt invalīdu problēmas, un citu informāciju.
Centrs atrodas izdevīgā vietā – starp nevalstiskajām organizācijām un Labklājības ministriju, kas turpmāk būs satikšanās vieta kopīgu jautājumu risināšanā, tostarp tajā notiks Invalīdu lietu nacionālās padomes (ILNP) sēdes, norāda ministrijas Komunikācijas departaments. Šā centra telpās darbojas arī Konsultāciju centrs un ILNP sekretariāts, līdz ar to daļa no telpu nomas izdevumiem tiks segti no LM budžeta līdzekļiem.
Uz centra atklāšanu bija ieradies krietns atbalstītāju pulks, izsakot pateicības un cerību pilnus vēlējumus centra un galvenokārt pašu invalīdu nākotnei.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!