• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas robežlīgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apbalvojumiem starptautisko operāciju karavīriem

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas robežlīgumu

LR Ārlietu ministram Artim Pabrikam

God. Pabrika kungs!

Strādājot Eiropas Parlamentā un no Ārlietu komisijas perspektīvas sekojot Latvijas un Krievijas attiecībām, nākas konstatēt, ka, neraugoties uz Jūsu personīgo aktivitāti, Latvijas puse tomēr izrāda vēl pārāk maz iniciatīvas, realizējot pozitīvi agresīvo jeb proaktīvo ārpolitiku, kā tas iepriekš tika deklarēts.
Lai uzlabotu šo situāciju, gribētu Jums ierosināt piedāvāt Krievijas pusei parakstīt Latvijas un Krievijas robežlīgumu kādā no Latvijai nozīmīgiem datumiem, piemēram, 25.martā vai 17.jūnijā, lai pasīvi nebūtu jāgaida Krievijas puses priekšlikums līguma parakstīšanas laikam un vietai. Savukārt, ja Krievijas puse piekristu Latvijas iniciatīvai par līguma parakstīšanas datumu, tad varētu izskatīt Krievijas priekšlikumus parakstīšanas vietas izvēlei.
Tā kā līgums jau ir sagatavots, manuprāt, 25.marts būtu labs datums arī tā iemesla dēļ, ka tas ļautu Krievijas Federācijas Valsts domei izrādīt savu labo gribu, ratificējot robežlīgumu vēl līdz paredzamajām 9.maija svinībām Maskavā.
Ņemot vērā, ka sagatavotais robežlīgums neievēro 1920.gada Latvijas un Krievijas miera līgumu un maina LR robežu salīdzinājumā ar 1923.gada robežas aprakstu, aicinu steidzami sagatavot priekšlikumus, kā risināt kompensāciju jautājumu par padomju okupācijas laikā PSRS nelikumīgi pievienoto Latvijas teritorijas daļu.

Patiesā cieņā,

Inese Vaidere, Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas deputāte,
aizvietotāja ES – Krievijas parlamentārās sadarbības komitejas delegācijā

Strasbūrā 2005.gada 7.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!