• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čīles vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103208

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zambijas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čīles vēstnieka iepazīšanās vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedres

Otrdien, 8.martā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Čīles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alvaro Garsiju, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece sveica Čīles Republikas vēstnieku Alvaro Garsiju mūsu valsts parlamentā un uzsvēra, ka augstu vērtējama līdzšinējā sadarbība starp abām valstīm. Apliecinājums labiem kontaktiem ir arī Latvijas Saeimā nodibinātā Latvijas un Čīles parlamentu sadarbības grupa, ar kuru vēstnieks plānojis tikties trešdien. Domājams, ka abu valstu attiecības intensificēs arī pagājušā gada nogalē parakstītais Eiropas Savienības un Čīles partnerības līgums, kas paver iespēju paplašināt abu valstu sadarbību gan bilateriālā līmenī, gan starptautisku organizāciju ietvaros.
Puses pieskārās arī to jautājumu lokam, kas skar aktuālas ekonomiskas problēmas, piemēram, sociālās sfēras sakārtošanu un privatizācijas procesa pabeigšanu mūsu valstī. V.Muižniece informēja, ka pašlaik Saeima intensīvi strādā pie likumdošanas bāzes sakārtošanas, kas noteiks privatizācijas sertifikātu izmantošanu un privatizācijas pabeigšanu. Savukārt vēstnieks pastāstīja, ka Čīlē privatizācija notikusi divu režīmu – diktatūras un demokrātijas – apstākļos un viņš pats personīgi piedalījies privatizācijas pēdējā posma īstenošanā.
Saeimas priekšsēdētājas biedre un Čīles vēstnieks pārrunāja arī savas valsts pagātnes izvērtēšanas nepieciešamību un bija vienisprātis, ka tikai pēc tam, kad esam novērtējuši savas pagātnes notikumus, varam veidot demokrātijas pamatus. Otrs svarīgs valsts attīstības nosacījums ir ilglaicīga stabilitāte, ko, pirmkārt, nodrošina sekmīga valdības darbība un, otrkārt, valsts īstenotās politikas pēctecība.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!