• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālā triju dienu vizītē Armēnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2005., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103118

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs, piedaloties starptautiskajā konferencē "Baltijas brīvības ceļš"

Vēl šajā numurā

08.03.2005., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālā triju dienu vizītē Armēnijā

No 7. līdz 9.martam Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre pēc Armēnijas parlamenta priekšsēdētāja Artura Bagdasarjana ielūguma uzturas oficiālā vizītē Armēnijā.
Pirmdien, 7.martā, I.Ūdre tikās ar Armēnijas prezidentu Robertu Kočarjanu, Armēnijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Arturu Bagdasarjanu un premjerministru Andraniku Margarjanu, kā arī Armēnijas parlamenta deputātiem un Armēnijas un Latvijas parlamentu sadarbības grupas dalībniekiem.
Armēnijas Republikas prezidents R.Kočarjans augstu novērtēja šīs vizītes nozīmi Latvijas un Armēnijas divpusējo attiecību padziļināšanā. Prezidents norādīja, ka Armēnijai ir svarīga Latvijas kā jaunās Eiropas Savienības dalībvalsts eirointegrācijas un reformu īstenošanos pieredze. Lai gan Armēnija nav deklarējusi, ka tās mērķis ir kļūt par ES dalībnieci, tā vēlas integrēties Eiropā, uzturot dialogu ar ES, veicot iekšējās reformas un piemērojot savu likumdošanu ES normām.
Tikšanās laikā ar Armēnijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju pārrunātas abu valstu parlamentu sadarbības paplašināšanas iespējas gan komisiju, gan sadarbības grupu līmenī. Puses apsprieda parlamenta darbības aspektus, to regulējošo likumdošanu, kā arī reformu īstenošanu valsts pārvaldē un administratīvajā aparātā.
Armēnijas puse interesējās par mūsu valsts paveikto, īstenojot integrāciju ES, – abu valstu Eiropas lietu komisiju vadītāji parakstīja sadarbības memorandu, kurā formulēti konkrēti veicamie uzdevumi.
I.Ūdre uzsvēra, ka viena no parlamentāro kontaktu formām varētu būt reģionālais formāts, balstoties uz Baltijas asamblejas sadarbības tradīcijām, kā arī Baltijas asamblejas sadarbību ar Ziemeļu padomi un Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvo padomi. Dienvidkaukāza valstu piedalīšanās šādos formātos varētu veicināt ne tikai politiskās diskusijas par kopīgo interešu jautājumiem, bet arī rosināt savstarpējos kontaktus starp Dienvidkaukāza valstu parlamentāriešiem.
Savukārt, tiekoties ar Armēnijas premjerministru A.Margarjanu, vēlreiz akcentēta sadarbības aktualitāte eirointegrācijas jomā – Latvijas puse uzsvēra, ka tā varētu sniegt attīstības palīdzību Armēnijai, ne vien iesaistoties divpusējos projektos, bet arī daudzpusējās palīdzības sniegšanā ES ietvaros. Latvijas eksperti, kuriem ir laba pieredze reformu veikšanā dažādos sektoros, varētu piedalīties ES finansētajos tehniskās palīdzības projektos.
Puses arī pārrunāja Latvijas un Armēnijas līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas iespējas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!