• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas stendu starptautiskā izstādē Parīzē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2005., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Jūras spēku Krasta apsardzes dienestu 2004.gadā

Vēl šajā numurā

08.03.2005., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas stendu starptautiskā izstādē Parīzē

No 26. februāra līdz 6.martam Zemkopības ministrija piedalījās starptautiskā lauksaimniecības izstādē “Salon de l`Agriculture 2005” Parīzē. Šī ir viena no vērienīgākajām starptautiskajām izstādēm Francijā. Tajā ik gadu piedalās vairāk nekā tūkstoš dalībnieku no visas pasaules. Pērn izstādi apmeklējuši ap 700 tūkstoši interesentu. Izstādē dominē trīs galvenās tēmas: dzīvnieki, produkti, dabiskais dzīvesveids.
Zemkopības ministrijas stendā bija pieejams plašs informatīvo materiālu klāsts par mūsu valsts lauksaimniecību, mežsaimniecību, kā arī tūrisma iespējām Latvijā. Izstādes apmeklētājiem tika piedāvāta arī informācija par Zemkopības ministriju, Pārtikas un veterināro dienestu, Lauku atbalsta dienestu un Valsts meža dienestu. Materiāli bija sagatavoti franču un angļu valodā.
Videoversijā izstādes dalībniekus uzrunāja zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, akcentējot Latvijas lauksaimnieku vietu Eiropas Savienībā: “Latvijas lauksaimniecībā vērojamas pozitīvas tendences – palielinās vidējā vienas saimniecības zemes platība, saimniecību izdevumi tehnikas iegādei pieauguši divas reizes. Strauji palielinās arī bioloģisko lauku saimniecību skaits. Šobrīd Latvijas lauksaimniekiem ir pieejams atbalsts no ES tiešo maksājumu, prēmiju un kompensāciju veidā, kā arī atbalsts lauku vides attīstībai, kas nodrošina ienākuma līmeņa paaugstināšanos iedzīvotājiem lauku sektorā.”
Izstādē notika Latvijas nacionālā diena, kurās Zemkopības ministrija rādīja latviešu kultūras un tautas tradīciju savdabību. Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma Latvijas nacionālās dienas atklāšanā uzsvēra: “Lai gan Latvijas lauksaimniecībā arvien vairāk ienāk modernās tehnoloģijas, mūsu lauksaimniecības produkcija ir ekoloģiski tīra un augstvērtīga. Par to liecina Latvijā īstenotā programma “Growing green in Latvia”. Mūsu lauksaimnieki allaž raugās, lai gatavais produkts – maize, piens, siers, dārzeņi – būtu pēc iespējas ekoloģiski tīrāki.”
Izstādes apmeklētāji atzinīgi novērtēja Latvijas piedāvātos produktus: sieru, maizi, sulas dzērienus, dzērvenes, uzsverot to atšķirību no citur ražotās produkcijas. Latvijas stendā muzicēja un skatītāju atsaucību guva folkloristi, kas mūsdienās kopj senākās tautas tradīcijas, lielu interesi pasākumā izraisīja dažādi amatnieki: monētu kalējs, adītāja, prievīšu pinēja. Apmeklētāju uzmanību saistīja arī nesen sagatavotā filma “Growing green in Latvia” par Latvijas lauksaimniecību un pārtikas rūpniecību.
Latvijas stendu izstādē apmeklēja Eiropas Savienības lauksaimniecības un lauku attīstības komisāre Marianna Fišere-Bēla. Latviju un pārējās jaunās ES dalībvalstis līdzdarboties kopējā stendā aicināja Eiropas Komisija, tādējādi uzsverot izstādes starptautisko nozīmi. Izstāde Parīzē notika jau četrdesmit otro reizi.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!