• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības sistēmas uzlabošanu cietumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2005., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas stendu starptautiskā izstādē Parīzē

Vēl šajā numurā

08.03.2005., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības sistēmas uzlabošanu cietumos

Starptautiskā semināra “Izglītība cietumā” dalībnieki parakstījuši tieslietu ministrei Solvitai Āboltiņai un izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei adresētu rezolūciju, aicinot izveidot starpinstitūciju darba grupu, lai integrētu ieslodzīto izglītības sistēmu kopējā Latvijas izglītības sistēmā.
Izvirzot mērķi izveidot kopējā izglītības sistēmā integrētu ieslodzīto izglītības sistēmu Latvijas cietumos, semināra dalībnieki identificējuši galveno problēmu: lai arī izglītība ir galvenais ieslodzīto (notiesāto un apcietināto) personu uzvedības korekcijas līdzeklis, tomēr līdz šim tā nav kļuvusi par valstiska līmeņa prioritāti. Izglītības programmu ieviešanu cietumos kavējis gan budžeta līdzekļu trūkums, gan cietumu izglītības izolētība no valsts izglītības sistēmas.
Semināra dalībnieki aicina ministrijas izveidot starpinstitūciju darba grupu, kuras sastāvā būtu ne tikai Izglītības un zinātnes ministrijas un Tieslietu ministrijas pārstāvji, bet arī cietumos strādājošie pedagogi. Kā norādīts rezolūcijā, darba grupai jāsastāda vispārējās un profesionālās izglītības organizācijas programma cietumiem, to iekļaujot Cietumu attīstības koncepcijā, kā arī jādod vadlīnijas cietuma izglītībai, abus šos dokumentus publiski apspriežot un tā palielinot to efektivitāti un informējot plašāku sabiedrību par izglītības pasākumu nozīmi cietumos.
Rezolūciju parakstījuši cietumu, izglītības un pašvaldību speciālisti.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!