• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītību ieslodzījuma vietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedriskā labuma organizācijām

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītību ieslodzījuma vietās

Ceturtdien, 3.martā, Ieslodzījuma vietu pārvaldes rīkotā starptautiskā semināra “Izglītība cietumos” atklāšanā tieslietu ministre Solvita Āboltiņa savā uzrunā uzsvēra cietumu izglītības lielo nozīmi ieslodzīto “labošanā”, kā arī pauda pārliecību, ka cietumu izglītība jāintegrē Latvijas vispārējās izglītības sistēmā, lai ieslodzījuma vietās iegūtie izglītības dokumenti būtu ekvivalenti izglītības dokumentiem ārpus cietumu sienām.
Ministre atzina, ka grūti panākt visu aptuveni 8000 cietumos ievietoto personu kļūšanu par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem, tomēr valsts pienākums ir cīnīties par ikvienu no tiem, īpaši gados jaunākajiem ieslodzītajiem un tiem, kas paši vēlas laboties. “Ir skaidrs, ka izglītība ir efektīvākais korekcijas līdzeklis,” pauda S.Āboltiņa.
“Ja nenotiek ieslodzīto izglītošana, valstij nav pamata cerēt, ka pēc iznākšanas no ieslodzījuma vietas persona būs labojusies, tāpēc, ja tā nebūs dzirdējusi un redzējusi neko labāku par citu ieslodzīto “dzīves gudrībām”,” uzsvēra ministre.
S.Āboltiņa arī uzsvēra, ka izglītošanas darbs cietumos jāveic profesionāliem pedagogiem, kas saņēmuši atbilstošu kvalifikāciju ne tikai vispārējā pedagoģijā, bet arī īpaši darbā ar ieslodzītajiem.
Ministre piekrita, ka līdz šim trūcis politiskās gribas un atbalsta, lai sakārtotu izglītības problēmas cietumos, tomēr uzsvēra, ka tagad šāda politiskā griba Solvitas Āboltiņas un izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes personā ir. To savā uzrunā vēlāk apliecināja arī I.Druviete, kas pauda vēlmi ciešā sadarbībā starp Tieslietu un Izglītības un zinātnes ministriju nekavējoties uzsākt šo jautājumu risināšanu politiskā līmenī.
Abas ministres atbalstīja ideju cietuma izglītības attīstību finansēt kopīgi no Izglītības un zinātnes ministrijas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes budžeta, kā arī aicināja konferences rīkotājus izstrādāt un iesniegt abās ministrijās precīzus uzdevumus un ieteikumus cietumu izglītības programmai, lai tā ar laiku varētu pretendēt uz reālu finansējumu no valsts budžeta.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!