• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grāmata komersantu zināšanu bagāžas bagātināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102952

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Poļi godina savu tautieti Frideriku Šopenu

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Grāmata komersantu zināšanu bagāžas bagātināšanai

Nule nākusi klajā no somu valodas tulkota grāmata, kas iepazīstina lasītājus ar mentoringa jeb uzņēmējdarbības pieredzes nodošanas teoriju.

Grāmatas “Mentoringa daudzās sejas” iznākšanu apsveica Somijas vēstnieks Latvijā Peka Vuoristo. Viņš norādīja: lai Latvija sekmīgi iesaistītos Eiropas Savienības tirgū, tai kā jaunajai dalībvalstij nepieciešams atbalsts ne vien makroekonomiskajā līmenī, bet arī uzņēmumu darbinieku izglītošanā. Viņaprāt, tulkojumi no somu valodas ir solis pretim ciešākām informatīvajām saiknēm starp Ziemeļeiropas valstīm. “Īpaši vērtīga pieredzes apmaiņa ir tad, kad runa nav vienīgi par teorētisko, bet arī par praktisko zināšanu sniegšanu,” atzina P.Vuoristo.
Izdevumā apkopota informācija par dažādām pieredzes pārņemšanas formām un to pielietojumu uzņēmumu darbā. Mentorings, kura principi pirmo reizi tika pielietoti ASV, ir populārs arī Eiropā, īpaši Somijā. Šīs teorijas pamatā ir sadarbības modelis, kad prasmīgs speciālists sniedz padomu un pieredzi sava uzņēmuma kolēģim. Īstenojot mentoringa principus, tiek panākta iemaņu uzlabošana un sasniegts augstāks darbinieku teorētisko un praktisko zināšanu apguves līmenis. Piemēram var minēt mentoringa pielietojumu universitāšu sistēmā, kur savā jomā strādājošs speciālists konsultē studentus.
Grāmata ir trīs somu autoru darbs. Tā savulaik guva plašu sabiedrības atzinību Somijā. Izdevums atspoguļo mentoringa pielietojuma daudzveidību, un lielākā daļa tās piemēru balstīti Somijas uzņēmēju pieredzē. Tagad pieejami tās tulkojumi latviešu un krievu valodā.
Grāmatas izdošanā piedalījās sabiedriskā organizācija “Līdere”, kura apvieno Latvijas darījumu sievietes. Organizācijas mērķos ietilpst sieviešu uzņēmējdarbības veicināšana un biznesa pieredzes apmaiņa. Viena no grāmatas autorēm Tūliki Jūsela uzsvēra, ka mentoringa principu pielietojums palīdzēs uzņēmējdarbībā sievietēm un citām minoritāšu grupām. Autore uzskata, ka mentoringa programmu pielietojums jau sevi apliecinājis praksē.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!