• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sēklas nauda labiem darbiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 4. martā

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sēklas nauda labiem darbiem

Trešdien tika paziņoti Rīgas domes kultūras projektu finansēšanas šā gada pirmā konkursa rezultāti. Atbalstīti 97 projekti, kam piešķirti 138 235 lati. Kaut arī konkursa uzvarētāji parasti nesaņem visu pieprasīto summu, piešķirtais finansējums ir laba sēklas nauda darbu sākšanai. Mākslinieks Edgars Vērpe kā viens no projektu vērtēšanā iesaistītajiem ekspertiem gan atzīmēja, ka šis ir skarbs konkurss: caurmērā iespējams atbalstīt tikai vienu no desmit iesniegtajiem projektiem. Viņa vadītais Valsts kultūrkapitāla fonds, kaut arī allaž spiests knapināties, tomēr var apmierināt vienu no pieciem projektiem. Dzejnieks Guntars Godiņš savukārt atsaucās uz citu valstu pieredzi: “Lai kultūras process varētu normāli attīstīties, šai attiecībai vajadzētu būt – viens no trim.”
Vizuālajā mākslā īpaši atbalstītas akcijas pilsētvidē, mūzikas un teātra nozarē – Rīgas starptautiskas atpazīstamības veicināšana, dejas mākslā – jaunrade, multimediju jomā – mājas lapu veidošana un aktualizācija.
Visvairāk projektu iesniegts un arī atbalstīts mūzikas jomā. No 33 projektiem, kuru īstenošanai piešķirts kopsummā 47,690 latu, Juris Vaivods sevišķi izceļ Hermaņa Brauna fonda pieteiktos projektus: koncertciklā “Pilsētai un pasaulei” Egils Siliņš 17. un 19.aprīlī Melngalvju namā sniegs savu jauno koncertprogrammu, bet 3.maijā Latvijas Nacionālajā operā notiks maestro Vladimira Aškenazi un “Kremerata Baltica” koncerts. Mūzikas un mākslas atbalsta fondam piešķirta nauda ceturtā introvertās mūzikas festivāla “Per musicam ad lucem” sarīkošanai, Latvijas Koncertdirekcijai – Johana Gotfrīda Mītela mūzikas koncertam. Lieliski solās būt Māra Sirmā vadītā kora “Kamēr...” 15 gadu jubilejas koncerti. Augustā notiks 4.starptautiskais meiteņu un bērnu koru festivāls. Rīdzinieki dzirdēs daudz labas mūzikas. Ceļot gaismā senu tradīciju, pašvaldību vēlēšanu dienā Sv.Pētera baznīcā skanēs Johana Ādama Hillera Rātes vēlēšanu kantāte, kas sacerēta 18.gadsimtā.
Otru lielāko piešķīrumu (34 310 latus) saņem kino nozare. Un te īpaši tiek atzīmēta Dzintras Gekas iecerētā dokumentālā videofilma par Jāni Doredu, kā arī atbalsts kinoteātrim “Rīga”, lai tas varētu attīstīt nekomerciālu, vairāk izglītojošu darbību.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!