• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lauku attīstības plāna atbalsta maksājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2005., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maksātnespējas aģentūras direktora darba tiesiskajām attiecībām

Vēl šajā numurā

03.03.2005., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lauku attīstības plāna atbalsta maksājumiem

Lauku atbalsta dienests (LAD) sācis veikt Lauku attīstības plāna (LAP) pasākumu “Atbalsts daļēji naturālo saimniecību pārstrukturizācija” un “Agrovide” atbalsta maksājumus.
Ir sāktas atbalsta izmaksas par LAP pasākuma “Agrovide” ietvaros iesniegtajiem pieteikumiem.
Pavisam pieņemti 2516 pieteikumi šādos apakšpasākumos: “Bioloģiskās lauksaimniecības attīstība” – 1061; “Bioloģiskās daudzveidības uzturēšana zālājos” – 1066; “Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana” – 389 pieteikumi.
Līdz šā gada februāra beigām Lauku atbalsta dienests LAP pasākuma “Agrovide” ietvaros ir apmaksājis 463 pieteikumus par kopējo summu 540 880,01 latiem. Pārējo pieteikumu apmaksa turpinās.
Pasākuma “Agrovide” mērķi ir šādi: ieviest un veicināt lauksaimniecības metodes, kas saglabā un pilnveido bioloģisko daudzveidību un mazina vides piesārņojumu; veicināt augstas kvalitātes produktu ražošanu, pārstrādi un realizāciju; saglabāt, aizsargāt, pavairot un popularizēt vietējās izcelsmes nozīmīgo šķirņu kultūraugus un lauksaimniecības vaislas dzīvniekus, kuri nacionāli un starptautiski atzīti kā apdraudētas populācijas.
LAP pasākuma “Atbalsts daļēji naturālo saimniecību pārstrukturizācijai” ietvaros veikti maksājumi par kopējo summu 688 541,80 latiem.
Daļēji naturālā saimniecība ir tāda, kuras saimnieciskās darbības apgrozījums, neieskaitot subsīdijas, kas izmaksātas kā valsts vai ES atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai, par pēdējo noslēgto gadu ir vismaz 1000 eiru, bet nepārsniedz 10 000 eiru, un ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas veido vismaz 50% no kopējās saimnieciskās darbības apgrozījuma.
Šā pasākuma mērķis ir veicināt daļēji naturālās saimniecības pārstrukturizēt darbību un attīstīt komerciālu un konkurētspējīgu saimniecisko darbību.
LAD jau informējis, ka pērn uzsākto Eiropas Savienības (ES) tiešo maksājumu un mazāk labvēlīgo apvidu atbalsta izmaksu veikšana turpinās.
Šogad līdz marta sākumam ir veikti šādi platību maksājumi: vienotās platības maksājumi (VPM) par kopējo summu 17 414 485,25 latiem; papildu valsts tiešie maksājumi laukaugu un lopbarības platībām (PVTM) par kopējo summu 19 098 227,72 latiem; maksājumi par mazāk labvēlīgiem apvidiem (MLA) par kopējo summu 27 395 624,77 latiem.
ES tiešie maksājumi ir ikgadējs finansiāls atbalsts lauksaimniekiem, ko maksā par apstrādātās lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības vienību (hektāru). Par visu lauksaimniecībā izmantojamo zemi, kas atbilst saņemšanas nosacījumiem, var saņemt vienoto platību maksājumu. Par laukaugu platībām un lopbarības platībām var saņemt papildu valsts tiešos maksājumus. Mazāk labvēlīgo apvidu maksājumus iespējams saņemt, ja saimnieciskajā darbībā tiek ievēroti labas saimniekošanas prakses nosacījumi un apsaimniekojamā zeme atrodas mazāk labvēlīgā apvidū.

LAD Sabiedrisko attiecību sektors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!