• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunieši zīmē Latvijas ceļu uz Eiropas Savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2000., Nr. 307/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Laba izglītība ir sabiedrības lielākā vērtība

Vēl šajā numurā

01.09.2000., Nr. 307/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunieši zīmē Latvijas ceļu uz Eiropas Savienību

Beidzies Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā rīkotais plakātu konkurss "Eiropas Savienība — tā ir tava izvēle", kurā mūsu valsts jaunieši bija aicināti paust savus argumentus, kas šo plakātu aplūkotājus aicinātu apzināties dziļo atbildību nākotnes referendumā, pasakot savu par vai pret, kad Latvijai vajadzēs izšķirties par iestāju Eiropas Savienībā. Konkurss tika izziņots maijā, un tajā ar saviem darbiem piedalījās trīsdesmit seši jaunieši no Rīgas, Cēsīm, Rēzeknes, Valkas un vēl citām Latvijas vietām.

30. augustā Eiropas Savienības Informācijas centrā tika paziņoti konkursa rezultāti.

Pirmo vietu konkursa žūrijas komisija nolēmusi nepiešķirt. Kā teica Eiropas Komisijas delegācijas Preses un informācijas daļas darbiniece Žanete Ozoliņa — lai būtu labs iegansts jaunam konkursam. Otro vietu vispārīgajā grupā ieguva rīdzinieks Edgars Gailītis, saņemot naudas balvu (100 eiro) un atstājot aiz sevis trešajā vietā (80 eiro) Elīnu Rožkalni.

"Negaidīti liela bija pamatskolēnu atsaucība, taču bija grūti salīdzināt, piemēram, 3. klases bērnu zīmējumus ar Lietišķās mākslas koledžas audzēkņu darbiem, tāpēc konkursa gaitā izveidojām vēl vairākas citas nominācijas," sarunā ar "Latvijas Vēstnesi" pastāstīja Žanete Ozoliņa.

Pamatskolēnu grupā uzvarēja Valkas rajona Palsmanes pamatskolas 3. klases audzēkne Kristīne Zeibote, saņemot balvā 50 eiro. Viņas skolasbiedre no Palsmanes pamatskolas 5. klases — Aija Ciemiņa ieguva mākslinieces Lindas Lūses speciālbalvu. Speciālbalvu (50 eiro) "Par labāko Eiropas krāsu salikumu" ieguva Rīgas Lietišķās mākslas koledžas audzēknis Toms Alsiņš, bet Eiropas Komisijas delegācijas vadītāja Latvijā Gintera Veisa speciālbalvu (50 eiro) saņēma rīdziniece Agita Verbicka.

Konkursa uzvarētājiem, kā arī citiem noslēguma ceremonijas dalībniekiem bija iespēja tikt iemūžinātiem Didža Puriņa draudzīgajos šaržos.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!