• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cilvēku meklēšanu un glābšanu jūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2005., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par likumprojekta "Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likums" operatīvo izskatīšanu Saeimā

Vēl šajā numurā

02.03.2005., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cilvēku meklēšanu un glābšanu jūrā

Otrdien, 1.martā, Jūras spēku Krasta apsardzes dienests (JS KAD) sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) un Katastrofu medicīnas centru (KMC) uzsāka informatīvo akciju “Par cilvēku meklēšanu un glābšanu jūrā”.
Viesojoties Salacgrīvā un Skultē, JS KAD priekšnieks jūras kapteinis H.Černovs kopā ar VUGD operatīvās nodaļas priekšnieku G.Rugāju un KMC operatīvā medicīniskā dienesta vadītājas vietnieci D.Jakubaņeci prezentēja operatīvās rīcības plānu par cilvēku meklēšanu un glābšanu jūrā un valsts institūciju savstarpējo sadarbību krīzes situācijā.
Pasākuma dalībnieki – zvejnieki, ostas un kuģu kapteiņi, Latvijas Jūras akadēmijas Salacgrīvas filiāles Rīgas jūrskolas kadeti, kā arī pašvaldību institūciju pārstāvji – tika informēti par nepieciešamo rīcību avārijas situācijās uz kuģiem, par pirmās palīdzības un medicīnisko konsultāciju sniegšanu jūrā negadījumā nonākušajiem un citiem svarīgiem faktoriem saistībā ar nelaimes gadījumiem jūrā.
Pēc prezentācijas Jūras spēku Krasta apsardzes priekšnieks jūras kapteinis H.Černovs kopā ar Salacgrīvas domes priekšsēdētāju D.Strausbergu pārrunāja jautājumus par sadarbības stiprināšanu cilvēku glābšanā, uzsverot cilvēka dzīvības lielo vērtību.
Uz akcijas pirmo tikšanos kopā bija sapulcējušies ap 100 ieinteresēto personu, kas liecina, ka cilvēki apzinās pastāvošo risku, atrodoties jūrā, un viņiem ir svarīgi zināt, kas var palīdzēt noteiktajā situācijā un kur griezties pēc nepieciešamās palīdzības.
Nākamais seminārs “Par cilvēku meklēšanu un glābšanu” ir paredzēts Rīgā 10.martā.

Vita Ļebedeva, Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību virsniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!